Ez az étel a Stefánia vagdalt felhasználásával készült. A húsvéti asztalon is el tudom képzelni.
Hozzávalók:
- 1 db Stefánia vagdalt rúd
- 1 csésze rizs
- 2 db burgonya
- 1 db cékla
- 2 db gomba
- 0,5 db vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 4 levél medvehagyma
- 2 szál petrezselyem
- 1 ek olaj
- só
- őrölt fekete bors
- chili
Elkészítés:
A krumplit felkockázom, sós vízben megfőzöm. A rizst megfőzöm.
A céklát kockára vágom, olajjal meglocsolva, fűszerezve megsütöm.
A szeletelt gombát az aprított hagymákkal megdinsztelem. Fűszerezem.
A hűtőből kiveszem a korábban elkészített Stefánia vagdalt bacon köntösben húst.
Tálaláskor teszek a tányérra 2 szelet Stefánia szeletet, mellé egy kupac rizst, rá aprított medvehagymát, vágok rá chilit, s díszítem chilivel. A tányérra teszek még sült céklát, dinsztelt gombát és főtt krumplit. A krumplira rakok petrezselymet, a tányérra medvehagymát.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése