HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2017. április 3., hétfő

Avokádó-ragú rozskenyéren

Avokádó-ragú rozskenyéren

Szándékosan nem avokádókrémet írtam, mivel ez jóval gazdagabb, mint az alapváltozat - a quacamole - mely az avokádóhús mellett csak sót, borsót és citromot tartalmaz. A mexikói változatban már van paradicsom is. Ezt aztán lehet tetszés szerint bővíteni, variálni. Finom reggeli, előétel, de nagyobb adagban akár vacsorának is megteszi.

Hozzávalók :

  • 1 db érett avokádó
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db paradicsom
  • 0,5 csípős hegyes paprika
  • 1 db chili
  • 2 tk extraszűz olívaolaj
  • 2 tk citromlé
  • őrölt fekete bors
  • őrölt csípős paprika
  • 6 szelet rozskenyér

Elkészítés:

Az avokádót félbevágom, magját eltávolítom, a húsát kikanalazom. Meglocsolom citrommal, villával összenyomkodom.

A többi zöldséget aprítom, Az avokádóhoz adom, fűszerezem, locsolok rá olívaolajat, összekeverem.

A kenyeret szeletelem, épp csak hogy egy kicsit megpirítom. Megkenem a ragúval.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése