Karfiolleves tejföllel, chilivel és újhagymával
Karfiol és újhagyma a tavasz zöldségei.
Hozzávalók:
A rántáshoz:
- 2 tk vaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 ek liszt
- liszt
- tojás
- só
- víz
Elkészítés:
A karfiolt rózsákra szedem, megmosom, s vízben felteszem főni, beleteszem a hosszában felvágott répát, a chili paprikát, a petrezselyemleveleket, sóval, borssal ízesítem.
Közben elkészítem a nokedli tésztáját, összekeverem a lisztet a tojással és a vízzel, adok hozzá sót, s jól kikeverem.
Kevés vajon megpirítom az apróra vágott fokhagymát, adok hozzá lisztet, világos barna rántást készítek, megszórom csípős piros paprikával.
Amikor a karfiol már majdnem puha, berántom, felforralom. Beleszaggatom a nokedlit. Mikor a nokedlik feljöttek a felszínre, belevágom az újhagymát.
Tálaláskor a levest megszórom piros paprikával, borssal, kanalazok rá tejfölt, s vágok rá újhagyma zöldjét és chili paprikát.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése