Rántott harcsa resztelt gombával, lilahagymás, medvehagymás majonézes krumplival
Természetesen a medvehagyma ebből az ételből sem maradhatott ki.
Hozzávalók:
- 1 db afrikai harcsafilé
(kb. 30 dkg) - 1 db tojás
- liszt
- zsemlemorzsa
- 10 dkg csiperke gomba
- 1 db kicsi vöröshagyma
- 1 fej lilahagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 6 levél medvehagyma
- 4 db burgonya
- 1 dl majonéz
- 1 dl tejföl
- 1/2 citrom
- só
- őrölt fekete bors
- olívaolaj
Elkészítés:
A burgonyát megfőzöm, megpucolom, feldarabolom. A lilahagymát karikára vágom, a fokhagymát aprítom. A krumplihoz adom. Ráöntöm a tejföllel összekevert majonézt, facsarok rá citromot, locsolok rá olívaolajat, összekeverem. sózom, borsozom, szórok rá szeletelt medvehagymát, beteszem a hűtőbe.
A halat négybe vágom, sózom, borsozom, facsarok rá citromot.Ez is megy a hűtőbe.
A hagymát aprítom, a gombát felvágom, olajon megdinsztelem, fűszerezem.
Előveszem a halat, s kétszeresen bepanírozom. Forró olajban megsütöm.
Tálalok. A tányérra kerül két szelet hal, resztelt gomba és majonézes krumpli. Díszítem medvehagymával.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése