HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2017. április 8., szombat

Rántott harcsa resztelt gombával, lilahagymás, medvehagymás majonézes krumplival

Rántott harcsa resztelt gombával, lilahagymás, medvehagymás majonézes krumplival


Természetesen a medvehagyma ebből az ételből sem maradhatott ki.

Hozzávalók:
  • 1 db afrikai harcsafilé
    (kb. 30 dkg)
  • 1 db tojás
  • liszt
  • zsemlemorzsa
  • 10 dkg csiperke gomba
  • 1 db kicsi vöröshagyma
  • 1 fej lilahagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 6 levél medvehagyma
  • 4 db burgonya
  • 1 dl majonéz
  • 1 dl tejföl
  • 1/2 citrom
  • őrölt fekete bors
  • olívaolaj

Elkészítés:

A burgonyát megfőzöm, megpucolom, feldarabolom. A lilahagymát karikára vágom, a fokhagymát aprítom. A krumplihoz adom. Ráöntöm a tejföllel összekevert majonézt, facsarok rá citromot, locsolok rá olívaolajat, összekeverem. sózom, borsozom, szórok rá szeletelt medvehagymát, beteszem a hűtőbe.

A halat négybe vágom, sózom, borsozom, facsarok rá citromot.Ez is megy a hűtőbe.

A hagymát aprítom, a gombát felvágom, olajon megdinsztelem, fűszerezem.

Előveszem a halat, s kétszeresen bepanírozom. Forró olajban megsütöm.

Tálalok. A tányérra kerül két szelet hal, resztelt gomba és majonézes krumpli. Díszítem medvehagymával.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése