HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2016. június 29., szerda

Fehérboros spagetti darálthúsos és gombásragúval, parmezannal

Fehérboros spagetti darálthúsos és gombásragúval, parmezannal


Az Aldiban elképesztő áron adták a szeletelt gombát, a mélyhűtőben volt darált hús, a kamrában száraz tészta, hagyma és fokhagyma, a hűtőben pedig a többi hozzávaló. Bor pedig mindig van itthon több palack is.

Hozzávalók:

  • 25 dkg sertés darált hús
  • 25 dkg szeletelt gomba (csiperke)
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 db csípős hegyes paprika
  • 1 db chili
  • 1 db paradicsom
  • 2 ek olívaolaj
  • őrölt fekete bors
  • őrölt piros paprika
  • oregano
  • 1 dl paradicsomlé
  • 1 dl fehérbor ( rizling)
  • 25 dkg spagetti
  • 14 db chilivel töltött olívabogyó
  • 3 dkg parmezan

  • Elkészítés:

    A hagymákat aprítom, a paprikákat és a paradicsomot darabolom.

    Egy serpenyőben olajon megdinsztelem a hagymákat, ráteszem a húst, s fehéredésig pirítom.

    Vizet forralok. Sózom, beleteszem a tésztát. Lereszelem a sajtot.

    A paprikát, gombát a serpenyőbe rakom, majd a paradicsomot és a gombát is. Fűszerezem. Kis idő után beleöntöm a paradicsomlevet és a bort.

    A ragút felrottyantom, rászedem a tésztát, összekeverem, még forrón tálalok. Megszórom az olívabogyóval, s meghintem a reszelt sajttal.







    Nincsenek megjegyzések:

    Megjegyzés küldése