HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2016. június 29., szerda

Gombapörkölt nokedlivel

Gombapörkölt nokedlivel


A gombával, amiről az előző bejegyzésben írtam, kellett valamit kezdeni.A legkézenfekvőbb egy egyszerű gombapörkölt volt

Hozzávalók :

A gombapörkölthez:
  • 70 dkg szeletelt csiperke
  • 2 db  vöröshagyma 
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db paradicsom
  • 1 db csípős hegyes paprika
  • 2 db chili paprika
  • őrölt fekete bors
  • őrölt csípős pirospaprika
  • chili szósz
  • olívaolaj
  • 1 db csípős hegyes paprika díszítésnek
A nokedlihez:
  • 1 db tojás
  • 20 dkg liszt
  • 1,5 dl víz

Elkészítés: 

A hagymát felszeletelem, a paprikákat karikára vágom, a paradicsomot felkockázom, a fokhagymát, chilit  aprítom.

Egy serpenyőben olajon megdinsztelem a hagymákat, majd ráteszem a chilit, a paradicsomot, s a gombát, fűszerezem.

Közben elkészítem a a nokedli tésztáját, sós, forró vízbe szaggatom. Nagy nokedliket készítek.

A pörköltre locsolok chili szószt.

Tálalok,  a tányérra szedek nokedlit, rá  gombapörköltet szaftjával. Díszítem felkarikázott hegyes paprikával.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése