Újkrumplis, cukkinis lecsó, füstölt szalonnával és debrecenivel
Imádom a lecsót, mindennap meg tudnám enni. Persze, azért variálom.
Hozzávalók:
- 5 dkg füstölt szalonna
- 25 dkg nagyobb újkrumpli
- 2 db vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 6 db lecsópaprika
- 3 db csípős hegyes paprika
- 2 db chili
- 6 db paradicsom
- 1 db kisebb cukkini
- só
- őrölt csípős piros paprika
- őrölt fekete bors
- 2 ek disznózsír
- 2 szál debreceni kolbász (kb. 20 dkg)
Elkészítés:
A szalonnát kis csíkokra vágom.
A krumplit megpucolom, kockára vágom.
A hagymát durván aprítom. A paprikákat, (a hegyes paprikából egy kis darabot félreteszek), s cukkinit karikára vágom. A paradicsomot nyolcadolom.
Egy nagy serpenyőben zsíron megsütöm a szalonnát, majd megpirítom a hagymát, hozzáadom a paprikákat, a paradicsomot és a cukkinit. Fűszerezem. Beleteszem a krumplit is.
Felkarikázom a kolbászt. Amikor a krumpli már majdnem megpuhult, beleteszem a kolbászt.
Tálaláskor szedek a tányérra a lecsóból, s vágok rá a hegyes paprikából, s megszórom piros paprikával.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése