HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2016. június 24., péntek

Tejfölös gombaleves barna nokedlivel

Tejfölös gombaleves barna nokedlivel


Ez a gombaleves főleg abban különbözik a korábbiaktól, hogy zöldségek nélkül, csupán gombából készült. Így a gomba íze jobban kiérződik. A nokedlit pedig nem fehér lisztből, hanem teljes kiőrlésű lisztből készítettem, ami egészségesebb.


Hozzávalók :

  • 30 dkg csiperke gomba
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 db újhagyma zöldjével
  • olíva olaj
  • zöldségleves kocka
  • őrölt fekete bors
  • őrölt pirospaprika
  • 4 ek teljes kiőrlésű liszt
  • 1 db tojás
  • 8 ek tejföl 
  • 5 dl víz

Elkészítés:

A hagymákat apróra vágom, a gombát, szeletelem, az újhagymát karikára vágom.

Olajon megdinsztelem a hagymát, fűszerezem, felengedem vízzel.

Közben elkészítem a nokedlit: a lisztet, tojást összekeverem, sózom, majd beleszaggatom a fazékba.

A leveshez keverek egy kevés lisztet, felforralom.

Tálaláskor kanalazok rá tejfölt, s szórok rá piros paprikát.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése