Tejfölös gombaleves barna nokedlivel
Ez a gombaleves főleg abban különbözik a korábbiaktól, hogy zöldségek nélkül, csupán gombából készült. Így a gomba íze jobban kiérződik. A nokedlit pedig nem fehér lisztből, hanem teljes kiőrlésű lisztből készítettem, ami egészségesebb.
Hozzávalók :
- 30 dkg csiperke gomba
- 1 db vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 db újhagyma zöldjével
- olíva olaj
- zöldségleves kocka
- őrölt fekete bors
- őrölt pirospaprika
- 4 ek teljes kiőrlésű liszt
- 1 db tojás
- só
- 8 ek tejföl
- 5 dl víz
Elkészítés:
A hagymákat apróra vágom, a gombát, szeletelem, az újhagymát karikára vágom.
Olajon megdinsztelem a hagymát, fűszerezem, felengedem vízzel.
Közben elkészítem a nokedlit: a lisztet, tojást összekeverem, sózom, majd beleszaggatom a fazékba.
A leveshez keverek egy kevés lisztet, felforralom.
Tálaláskor kanalazok rá tejfölt, s szórok rá piros paprikát.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése