HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2016. június 9., csütörtök

Mozzarella-paradicsom-tojás saláta olívabogyóval és csípős paprikával

Mozzarella-paradicsom-tojás saláta olívabogyóval és csípős paprikával

Ma előkészítettem a holnapi ételhez a húst és a hozzávalókat, de nem volt kedvem főzni. Mivel szeretem az olasz ízvilágot, egy olaszos salátát készítettem.

 Hozzávalók:

  • 10 dkg mozzarella
  • 2 db paradicsom
  • 2 db tojás
  • 14 db chilivel töltött olívabogyó
  • 1 db nagy olívabogyó
  • 0,5 csípős hegyes paprika 
  • őrölt fekete bors
  • morzsolt oregano
  • olívaolaj
  • vaj
  • 1 db magvas császárzsemle

Elkészítés:

A tojást keményre főzöm.

Közben felszeletelem a paradicsomot és a mozzarellát, elrendezem egy nagyobb tányéron. A paprikát karikákra vágom, s a tojásokat is felszeletelem, azt is a tányérra rakom. Díszítem az olívabogyókkal.
Fűszerezem, locsolok rá olívaolajat.

Vajas magvas zsemlével fogyasztom, vörös borral kísérem le.



2 megjegyzés: