Nem tudok betelni az újkrumplival, akár magában is megenném, de azért körítésként valami hús sem árt mellé. Nos, a hypermarketban volt akciós sertéshús.
Hozzávalók:
- 52 dkg háztáji sertés csontos oldalas csíkozott
- só
- őrölt csípős fűszerpaprika
- őrölt fekete bors
- őrölt kömény
- napraforgó olaj
- 2 db csípős hegyes zöldpaprika
- 2 db paradicsom
- 2 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 10 db újkrumpli (kb 25 dkg)
Elkészítés:
A húsokat fűszerezem, meglocsolom olajjal, beteszem a hűtőbe egy éjszakára.
Másnap a krumplit kapirgálás és mosás után, előfőzöm. A húsokat pedig egy serpenyőben minkét oldalukon 10-10 percig magas hőfokon megsütöm, majd átteszem egy nagyobb serpenyőbe, mellérakom a zöldségeket, öntök rá egy kevés vizet, s fedő alatt alacsonyabb hőfok 50 keresztül párolom, félidőben megfordítom. Végül megemelem a hőfokot, s még 10 percig sütöm. (Aki akarja sütőben is sütheti, ekkor a végén lehet grillezni. Én ezt most mellőztem, nem akartam, hogy a sütőben a zsír szétfröccsenjen.)
Amíg a hús sül, a kisebb serpenyőben a hús zsírján megsütöm a krumplit.
Tálaláskor szedek a tányérra 2 db húst, s körítem zöldségekkel és krumplival.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése