HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2016. június 11., szombat

Sült sertés oldalas zöldségekkel és sült újkrumplival

Sült sertés oldalas zöldségekkel és sült újkrumplival

Nem tudok betelni az újkrumplival, akár magában is megenném, de azért körítésként valami hús sem árt mellé. Nos, a hypermarketban volt akciós sertéshús.

Hozzávalók:

  • 52 dkg háztáji sertés csontos oldalas csíkozott
  • őrölt csípős fűszerpaprika
  • őrölt fekete bors
  • őrölt kömény
  • napraforgó olaj
  • 2 db csípős hegyes zöldpaprika
  • 2 db paradicsom
  • 2 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 10 db újkrumpli (kb 25 dkg)

Elkészítés:

A húsokat fűszerezem, meglocsolom olajjal, beteszem a hűtőbe egy éjszakára.

Másnap a krumplit kapirgálás és mosás után, előfőzöm. A húsokat pedig egy serpenyőben minkét oldalukon 10-10 percig  magas hőfokon megsütöm, majd átteszem egy nagyobb serpenyőbe, mellérakom a zöldségeket, öntök rá egy kevés vizet,  s fedő alatt alacsonyabb hőfok 50 keresztül párolom, félidőben megfordítom. Végül megemelem a hőfokot, s még 10 percig sütöm. (Aki akarja sütőben is sütheti, ekkor a végén lehet grillezni. Én ezt most mellőztem, nem akartam, hogy a sütőben a zsír szétfröccsenjen.)

Amíg a hús sül, a kisebb serpenyőben a hús zsírján megsütöm a krumplit.

Tálaláskor szedek a tányérra 2 db húst, s körítem zöldségekkel és krumplival.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése