HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2016. június 19., vasárnap

Vörösboros resztelt sertésmáj sült batátával, lilakáposztával

Vörösboros resztelt sertésmáj sült batátával, lilakáposztával

A resztelt máj (és a belsőségek) a magyar konyha kedvenc étele, általában sós, vagy sült krumplival tálalják.  A batáta már kevésbé ismert, bár újabban már nálunk is termesztik. Én most ezzel készítettem. Adtam még hozzá lilakáposztát.

Hozzávalók:

  • 30 dkg sertésmáj   
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 db chili 
  • 1 dl vörösbor
  • őrölt fekete bors
  • őrölt csípős pirospaprika 
  • majoranna
  • 2 ek sertészsír 
  • 1 db nagy batáta
  • 1 db kicsi lilakáposzta
  • köménymag 
  • cukor
  • ecet

Elkészítés:

 A batátát felkarikázom, sózom, borsozom, s kevés zsíron megsütöm.

A lilakáposztát legyalulom. Kevés zsíron a köménymagot megpirítom, szórok rá cukrot. Karamellizálás után rárakom a káposztát, öntök rá ecetet, sózom, borsozom, s fedő alatt megdinsztelem.

A hagymákat apróra, a chilit karikára, a májat csíkokra vágom. Egy serpenyőben kevés zsíron  megpirítom a hagymát, ráteszem a májat,  néhány percig fehéredésig sütöm, fűszerezem (a só kivételével), ráöntöm a vörösbort. Időnként megkavarom, s 20-25 percig főzöm.

Tálalok, a tányérra teszek a  májból, mellé  a batátából és a lilakáposztából, sózom, s szórok még rá pirospaprikát.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése