A resztelt máj (és a belsőségek) a magyar konyha kedvenc étele, általában sós, vagy sült krumplival tálalják. A batáta már kevésbé ismert, bár újabban már nálunk is termesztik. Én most ezzel készítettem. Adtam még hozzá lilakáposztát.
Hozzávalók:
- 30 dkg sertésmáj
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 db chili
- 1 dl vörösbor
- só
- őrölt fekete bors
- őrölt csípős pirospaprika
- majoranna
- 2 ek sertészsír
- 1 db nagy batáta
- 1 db kicsi lilakáposzta
- köménymag
- cukor
- ecet
Elkészítés:
A batátát felkarikázom, sózom, borsozom, s kevés zsíron megsütöm.
A lilakáposztát legyalulom. Kevés zsíron a köménymagot megpirítom, szórok rá cukrot. Karamellizálás után rárakom a káposztát, öntök rá ecetet, sózom, borsozom, s fedő alatt megdinsztelem.
A hagymákat apróra, a chilit karikára, a májat csíkokra vágom. Egy serpenyőben kevés zsíron megpirítom a hagymát, ráteszem a májat, néhány percig fehéredésig sütöm, fűszerezem (a só kivételével), ráöntöm a vörösbort. Időnként megkavarom, s 20-25 percig főzöm.
Tálalok, a tányérra teszek a májból, mellé a batátából és a lilakáposztából, sózom, s szórok még rá pirospaprikát.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése