A magyar és olasz konyha házasítása. Az ételhez felhasználtam még a sertésmájhoz készített lilakáposztából maradtat is.
Hozzávalók:
- 40 dkg csirkenyak
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 db csípős hegyes paprika
- 1 db chili
- 1 db paradicsom
- 1 ek kacsazsír
- só
- őrölt fekete bors
- őrölt piros paprika
- 1 db pörkölt szaft kocka
- vörösbor
- 4 db nagyobb krumpli
- 2 ek liszt
- 1 db tojás sárgája
- 4 ek lilakáposzta
- babyspenót
- cocktailparadicsom
- ecet
- olívaolaj
Elkészítés:
A krumplit felteszem főni.
A csirkenyakakat fűszerezem, egy serpenyőben kacsazsírban megsütöm, félreteszem. A zsírba beleteszem az aprított hagymákat, megdinsztelem. Hozzáadom a kockára vágott paprikát és paradicsomot, a chilipaprikát, fűszerezem, a pörköltszaft kockát is belemorzsolom. Visszateszem a csirkenyakakat, feleresztem vízzel, főzöm. Amikor már majdnem puha, öntök hozzá vörösbort.
Közben a főtt krumplit megpucolom, lereszelem, összekeverem a liszttel és a tojássárgájával, forró sós vízbe szaggatom.
Tálalok. A tányérra rakok csirkenyakakat, gnocchit és lilalakáposztát, s meglocsolom a szafttal, díszítem még cocktailparadicsommal és ecetes, olívaolajos babyspenóttal.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése