HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2016. június 19., vasárnap

Csirkenyakpörkölt gnocchival, lilakáposztával:

Csirkenyakpörkölt gnocchival, lilakáposztával

A magyar és olasz konyha házasítása. Az ételhez felhasználtam még a sertésmájhoz készített lilakáposztából maradtat is.

Hozzávalók:
  • 40 dkg csirkenyak   
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 db csípős hegyes paprika
  • 1 db chili
  • 1 db paradicsom
  • 1 ek kacsazsír
  • őrölt fekete bors
  • őrölt piros paprika
  • 1 db pörkölt szaft kocka
  • vörösbor
  • 4 db nagyobb krumpli
  • 2 ek liszt
  • 1 db tojás sárgája 
  • 4 ek lilakáposzta
  • babyspenót
  • cocktailparadicsom
  • ecet
  • olívaolaj

Elkészítés:

 A krumplit felteszem főni.

A csirkenyakakat fűszerezem, egy serpenyőben kacsazsírban megsütöm, félreteszem. A zsírba beleteszem  az aprított hagymákat, megdinsztelem. Hozzáadom a kockára vágott paprikát és paradicsomot, a chilipaprikát, fűszerezem, a pörköltszaft kockát is belemorzsolom. Visszateszem a csirkenyakakat, feleresztem vízzel, főzöm. Amikor már majdnem puha, öntök hozzá vörösbort.

Közben a főtt krumplit megpucolom, lereszelem, összekeverem a liszttel és a tojássárgájával, forró sós vízbe szaggatom.

Tálalok. A tányérra rakok csirkenyakakat, gnocchit és lilalakáposztát, s meglocsolom a szafttal, díszítem még cocktailparadicsommal és ecetes, olívaolajos babyspenóttal.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése