Fehérboros, tejszínes hideg eperkrémleves tejföllel
Ez a leves főzés nélkül készül, gyorsan megvagyunk vele, s jól lehűtve kánikulában nagyon kellemes.
Hozzávalók:
Elkészítés:
Az epret lecsumázom, megmosom, 2 nagyobbat félreteszek, a felét félbe-, negyedbevágom, a többit botmixerrel durván pürésítem, hozzáadom cukrot, a vaníliás cukrot, a gyömbért. Beleöntöm a tejszínt és a bort. Összekeverem. Egy nagy csészébe belerakom a felvágott epreket, s beteszem a hűtőbe.
Amikor már jól lehűlt, tálalok. Kanalazok a levesre tejfölt, teszek rá egy epret és mentával díszítem.
P.S. Lehet a tejföl helyett habtejszínt is rányomni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése