HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2016. június 30., csütörtök

Fehérboros, tejszínes hideg eperkrémleves tejföllel

Fehérboros, tejszínes hideg eperkrémleves tejföllel


Ez a leves főzés nélkül készül, gyorsan megvagyunk vele,  s jól lehűtve kánikulában nagyon kellemes.

Hozzávalók:


  • 80 dkg eper 
  • 1 mk reszelt gyömbér
  • 1 dl fehérbor ( muskotályos)
  • 2 ek cukor
  • 1 tk vaníliás cukor
  • 2 tk méz
  • 1 dl főzőtejszín
  • 4 ek tejföl
  • 2 db eper a díszítéshez
  • 2 mentalevél csúcs a díszítéshez


  • Elkészítés:

    Az epret lecsumázom, megmosom, 2 nagyobbat félreteszek, a felét félbe-, negyedbevágom,  a többit  botmixerrel durván pürésítem,  hozzáadom cukrot,  a vaníliás cukrot, a gyömbért.  Beleöntöm a tejszínt és a bort. Összekeverem. Egy nagy csészébe belerakom a felvágott epreket, s beteszem a hűtőbe.

    Amikor már jól lehűlt, tálalok. Kanalazok a levesre tejfölt, teszek rá egy epret és mentával díszítem.

    P.S. Lehet a tejföl helyett habtejszínt is rányomni.




    Nincsenek megjegyzések:

    Megjegyzés küldése