Hogy miért írtam címnek a tavaszi lecsót? Nos, csupa primőr zöldségeket használtam: újhagymát zöldjével, hegyes zöld paprikát, koktél paradicsomot, s újkrumplit petrezselyemmel. Persze nem hiányozhatott a bacon és sok-sok kolbász sem.
Hozzávalók:
Elkészítés:
A krumplikat egy kicsit megkapirgálom, megmosom, s felteszem főni.
A hagymát, a paprikát és a kolbászt felkarikázom, a bacont felszeletelem.
Egy nagy serpenyőben kevés olajon megsütöm a bacont és a kolbászt, hozzáadom a hagymát (csak a fehér részt), majd a paprikát és a zöldfűszereket, fűszerezem. Végül ráteszem a paradicsomokat, és az újhagyma zöldjét.
Tálaláskor szedek a lecsóból, mellérakok krumplikat, s díszítem petrezselyemzölddel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése