HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2016. június 24., péntek

Paprikáskrumpli újkrumpliból lecsósan, cukkinival és kolbásszal

Paprikáskrumpli újkrumpliból lecsósan, cukkinival és kolbásszal


Két kedvencemet házasítottam össze, mindezt újkrumpliból, s újhagymával.

 Hozzávalók:

  • 60 dkg újkrumpli
  • 2 db vöröshagyma
  • 2  db újhagyma zöldjével  
  • 4 db lecsópaprika
  • 1 db csípős hegyes paprika
  • 1 db chili 
  • 4 db paradicsom
  • 1 db cukkini (kb 30 dkg)
  • őrölt csípős piros paprika
  • őrölt fekete bors
  • 2 ek disznózsír
  • 4 szál Hernádi páros kolbász (44 dkg)

Elkészítés:

A krumplit megkapirgálom, megmosom, a nagyobbakat kockára vágom.

A hagymát durván aprítom, az újhagymát felkarikázom, a zöldjét félreteszem. A paprikákat, cukkinit szintén karikára vágom.

Egy nagy serpenyőben zsíron megpirítom a hagymát, hozzáadom a paprikákat, majd a paradicsomot és a cukkinit. Fűszerezem. Kis idő után beleteszem a krumplit is, öntök rá vizet, hogy ellepje.

Felkarikázom a kolbászt. A mikor a krumpli már majdnem megpuhult, beleteszem a kolbászt.

Tálaláskor szedek a tányérra mindenből, s megszórom az újhagyma zöldjével.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése