Hideg rumos, tejszínes meggyleves
Finom, hűsítő étel kánikulában. A rum opcionális. Aki nem szeretne alkoholos levest kanalazni, vagy gyerek is van a családban, az elhagyhatja.
Hozzávalók :
- 30 dkg meggy
- 1 ek vaj
- 1 ek liszt
- 1 dl víz
- 1 dl főzőtejszín
- só
- 1 tk cukor
- 1 kk vaníliás cukor
- 1 db fahéj rúd
- 5 db szegfűszeg
- 1 dl tej
- 6 cl rum
Elkészítés:
A meggyet megmosom, majd kimagozom.
Egy lábasban vajat olvasztok, egy kevés lisztet és vizet keverek hozzá, majd leveszem a tűzhelyről, öntök hozzá tejszínt, csomómentessé keverem. Beleteszem a meggyet, a cukrot, a vaníliás cukrot, a szegfűszeget, s a fahéjat, kevés tejet keverek hozzá és kb. 10 percig főzöm. Leveszem a tűzhelyről, hagyom kihűlni, majd beteszem a hűtőbe néhány órára.
Mikor jól lehűlt, kiveszem, belekeverem a behűtött rumot, a tányérba merem, s locsolok rá egy kevés tejszínt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése