HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2013. szeptember 1., vasárnap

Ratatouille pâtes/francia lecsó tésztával

Ratatouille pâtes/francia lecsó tésztával

Hozzávalók :

  • 1/2 padlizsán
  • 1!2 cukkini
  • 1!2 sárga cukkini
  • 2 db piros paprika
  • 1 db sárga paprika
  • 2 db csípős hegyes zöld paprika
  • 3 db chili paprika
  • 6 db paradicsom
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 újhagyma zöldjével
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 10 szem magnélküli fekete olíva bogyó
  • 3 szál kakukkfű
  • 1 szál rozmaring
  • 10 levél bazsalikom
  • őrölt fekete bors
  • őrölt csípős piros paprika
  • majoranna
  • provence fűszerkeverék
  • 1 doboz (50 dkg) Barilla Rigatoni
  • olíva olaj
Elkészítés:

A padlizsánt és a cukkinit hosszában kettévágom, majd megint kettévágom és felszeletelem, a paprikát kettévágom, majd karikára vágom,a hegyes paprikát és a chilit karikára vágom,  a paradicsomot negyedelem, a hagymákat aprítom.

Egy serpenyőben olajon megdinsztelem a hagymákat, majd ráteszem a paprikákat, a padlizsánt és a cukkinit, végül a paradicsomot. Fűszerezem. Közben felteszem a tésztát főni.

Amikor a tészta al dente (11 perc) megfőtt, hozzákeverem a zöldségekhez, belekeverem még az olívabogyókat is, tálalok.




P.S. A recept bekerült a Hírkereső mai (2013.09.04.) Gasztro Top-jába:
20.- Ratatouille tésztával (Mindmegette)
Ma (2013.09.05.) ismét ott van, bár két hellyel lejebb:
22.- Ratatouille tésztával (Mindmegette)
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése