Kecskesajttal töltött, baconba tekert gombafejek paradicsommal és krumplival együtt sütve
A sajtot a lányom vette magának, de neki túl érett, s "büdös" volt, így nekem adta. Én viszont imádom a büdös sajtokat. Ez lett belőle:
Hozzávalók :
- 20 dkg Sainte Maure (francia kecskesajt)
- 0,5 pohár tejföl
- 4 szelet bacon
- 4 db nagy csiperkegomba
- 4 db paradicsom
- 8 db kicsi újkrumpli
- kis marék petrezselyem
- kis marék snidling
- 1 szál újhagyma szárával
- só
- őrölt fekete bors
- kakukkfű
- olívaolaj
A zöldségeket megmosom. A paradicsomokat félbevágom, a gombák törzsét kitöröm. A törzseket aprítom, egy tálba teszem, hozzáadom a kecskesajtot, tejfölt, aprított petrezselymet, snidlinget. Fűszereztem, s jól összekevertem..
A gombafejeket betekertem a baconnal, s beletettem egy nagy nyélnélküli serpenyőbe, melybe öntöttem olajat , megtöltöm a kecskesajtkrémmel. Körberakom krumplival és paradicsommal. Az utóbbiakra is teszek egy kevés sajtkeveréket, fűszerezem.. 180 C fokon, hőlégkeverésen megsütöm.
Tálalok.
P.S. A recept bekerült a tombola Heti Gasztro Top-jába (2013:09.20.):
14. - Kecskesajtos töltött gomba
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése