HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2013. szeptember 14., szombat

Kecskesajttal töltött, baconba tekert gombafejek paradicsommal és krumplival együtt sütve

Kecskesajttal töltött, baconba tekert gombafejek paradicsommal és krumplival együtt sütve


A sajtot a lányom vette magának, de neki túl érett, s "büdös" volt, így nekem adta. Én viszont imádom a büdös sajtokat. Ez lett belőle:

 Hozzávalók :
  • 20 dkg Sainte Maure (francia kecskesajt)
  • 0,5 pohár tejföl
  • 4 szelet bacon
  • 4 db nagy csiperkegomba
  • 4 db paradicsom
  • 8 db kicsi újkrumpli
  • kis marék petrezselyem
  • kis marék snidling
  • 1 szál újhagyma szárával
  • őrölt fekete bors
  • kakukkfű
  • olívaolaj
Elkészítés: 

A zöldségeket megmosom. A paradicsomokat félbevágom, a gombák törzsét kitöröm. A törzseket aprítom, egy tálba teszem, hozzáadom a kecskesajtot, tejfölt, aprított petrezselymet, snidlinget. Fűszereztem, s jól összekevertem..

A gombafejeket betekertem a baconnal, s beletettem egy nagy nyélnélküli serpenyőbe, melybe öntöttem olajat , megtöltöm a kecskesajtkrémmel. Körberakom krumplival és paradicsommal. Az utóbbiakra is teszek egy kevés sajtkeveréket, fűszerezem.. 180 C fokon, hőlégkeverésen megsütöm.

Tálalok.





P.S. A recept bekerült a tombola Heti Gasztro Top-jába (2013:09.20.):
14. - Kecskesajtos töltött gomba

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése