Grízes tészta baracklekvárral
Az első munkahelyemen, az üzemi étkezésnél, s a Határőrségnél, ahol a sorkatonai szolgálati időmet töltöttem, gyakran ez volt az ebédem.Hozzávalók :
Elkészítés:
A tésztát sós vízben felteszem főni.
Egy serpenyőben kevés olajon megpirítom a grízt aranybarnára. Amikor kész, elzárom a tűzhelyet. A tészta főzőlevéből öntök rá kb. 1 decilitert. Lefedem, állni hagyom egy ideig. Majd rászedem a tésztát, jól összekeverem, rövid ideig együtt sütöm.
Tálalok, a tányérra szedek tésztát, szórok rá kevés porcukrot, s teszek rá néhány kanál lekvárt.
P.S. A recept bekerült a Hírkereső mai (2013.09.23.) Gasztro Top-jába:
Az
első munkahelyemen, az üzemi étkezésnél és a Határőrségnél, ahol a
sorkatonai szolgálati időmet töltöttem, gyakran ez volt az ebédem.
Sokan - így Te is - az egyesek által nem szeretett vagy lebecsült ételeket összefüggésbe hozzák az óvodával, iskolai menzával vagy a katonasággal. Valószínű, hogy nem szeretik és mégis sokszor tálalták nekik. Igen,ilyen van. De aki nem ezeken a helyeken ismerte meg hanem a családjában és szereti is, - én ezek közé tartozom - nekem pl. az édes tészták közül egyik kedvencem a grízes tészta az általam főzött baracklekvárral.
VálaszTörlésÚgy gondolom, hogy azért Te sem veted meg, ha elkészítetted és meg is etted.
Én egy szóval sem mondtam, hogy megvetem ezt az ételt, csupán arra céloztam, hogy az említett korban és helyen gyakran ez került az asztalra.
Törlés