Vörösboros baconös krumplis tészta csalamádéval
Már írtam két bejegyzést is a krumplis tésztáról (grenadirmars=gránátos kocka), de csak a fotókat mutattam meg, receptet nem írtam hozzá.Most ezt is megteszem, hátha valaki még sem ismeri ezt az ételt. Bár a korombeliek gyakran találkoztak vele a menzán, a katonaságnál, vagy az üzemi étkezdékben. No nem az én verziómmal!
Hozzávalók :
- 10 dkg darabolt bacon
- 1 db vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 db csípős hegyes zöldpaprika
- 3 db cseresznye-
paprika - 1 db paradicsom
- 4 db nagyobb újkrumpli
- 1 dl vörösbor
- olívaolaj
- só
- őrölt fekete bors
- őrölt csípős pirospaprika
- 1/2 zacskó (25 dkg) kockatészta
- olívaolaj
- csalamádé
A krumplit megpucolom, kis kockára vágom, a hagymákat aprítom, a többit apróra vágom.
Egy mély serpenyőben olajon megdinsztelem a hagymát, majd a paprikákkal, paradicsommal, végül a krumplival tovább dinsztelem. Sózom, s bőségesen megszórom borssal és pirospaprikával, öntök rá egy kevés vizet, épphogy ellepje. Főzöm, időnként megkeverem. A vége felé hozzáöntöm a bort.
Közben megfőztem a tésztát. Leszűröm, a krumplihoz keverem
Tálaláskor szedek a tányérra a krumplis tésztából, megint megborsozom, teszek rá egy fél cseresznyepaprikát, s pakolok hozzá csalamádét.
P.S. A recept bekerült a Hírkereső mai (2013.09.15.) Gasztro Top-jába:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése