Tejfölös karalábéleves lecsókolbásszal, nokedlivel
Hozzávalók :- 2 db karalábé
- 1 db krumpli
- 1 db chili paprika
- 2 db újhagyma szárastul
- petrezselyem
- zellerlevél
- 2 ek tej tej
- 1 dl tejföl
- liszt
- olíva olaj
- só
- őrölt fekete bors
- őrölt piros paprika
- zöldségleves kocka
- 15 dkg lecsókolbász
- 1 db tojás
- 20 dkg liszt
- só
- víz
A karalábét és a krumplit kockára vágom, a chilit, petrezselymet, zellerlevelet, hagyma zöldjét aprítom, a kolbászt karikára vágom. Egy lábasban olajon előbb a hagymát (a zöldje nélkül) megkapatom, beleteszem a zöldségeket is, kis ideig párolom. Majd fűszerezem, s felengedem vízzel.
Míg a leves fő, elkészítem a nokedli tésztáját.
Amikor csaknem kész,beleszaggatom a nokedlit, beleteszem a kolbászkarikákat, rászórom az újhagyma zöldjét, a petrezselyem és a zellerlevelet, szórok rá egy kevés lisztet, öntök bele egy kevés tejet (el is hagyható, aki akarja, tejföllel is habarhatja). és már is tálalom. Tálaláskor teszek rá három kanál tejfölt.
P.S. A recept bekerült a Hírkereső,hu mai /2013.09.29.) Gasztro Top-jába:
Ez egy nagyon tartalmas leves, akár egytálnak is megfelel.
Hú, ez nagyon jól néz ki! :)
VálaszTörlés