HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2013. szeptember 23., hétfő

Tejfölös karalábéleves lecsókolbásszal, nokedlivel

Tejfölös karalábéleves lecsókolbásszal, nokedlivel

Hozzávalók :
  • 2 db karalábé
  • 1 db krumpli
  • 1 db chili paprika
  • 2 db újhagyma szárastul
  • petrezselyem 
  • zellerlevél
  • 2 ek tej tej
  • 1 dl tejföl
  • liszt
  • olíva olaj
  • őrölt fekete bors
  • őrölt piros paprika
  • zöldségleves kocka
  • 15 dkg lecsókolbász
  A nokedlihez:
  • 1 db tojás
  • 20 dkg liszt
  • víz
Elkészítés:

A karalábét és a krumplit kockára vágom,  a chilit, petrezselymet, zellerlevelet, hagyma zöldjét aprítom, a kolbászt karikára vágom. Egy lábasban olajon előbb a hagymát (a zöldje nélkül) megkapatom, beleteszem a zöldségeket is, kis ideig párolom. Majd fűszerezem,  s felengedem vízzel.

Míg a leves fő, elkészítem a nokedli tésztáját.

Amikor csaknem kész,beleszaggatom a nokedlit,  beleteszem a kolbászkarikákat, rászórom az újhagyma zöldjét, a petrezselyem és a zellerlevelet, szórok rá egy kevés lisztet, öntök bele egy kevés tejet (el is hagyható, aki akarja, tejföllel is habarhatja).  és már is tálalom. Tálaláskor teszek rá három kanál tejfölt.



P.S. A recept bekerült a Hírkereső,hu mai /2013.09.29.) Gasztro Top-jába:
Ez egy nagyon tartalmas leves, akár egytálnak is megfelel. 
 

1 megjegyzés: