HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2013. szeptember 26., csütörtök

Kapros-tejfölös tökfőzelék sült sonkával

Kapros-tejfölös tökfőzelék sült sonkával

Hozzávalók:
  • 1 db közepes nagyságú tök fele
  • 1 fej hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • kapor
  • ecet
  • őrölt fekete bors
  • cukor
  • 1/2 pohártejföl
  • liszt
  • olívaolaj
  • 2 szelet pizzasonka
Elkészítés:

 A hagymát és a fokhagymát aprítom, a tökből a magokat eltávolítom, a tököt legyalulom.

Olajon megdinsztelem a hagymát, s a fokhagymát,. hozzáadom a gyalult tököt, a kaprot, s öntök rá kevés vizet. Sózom, borsozom, adok hozzá egy kevés ecetet, cukrot.  Főzöm. Amikor már puha, behabarom lisztes tejföllel. 

Egy serpenyőben kevés olajon megsütöm a sonka szeleteket.

Tálaláskor a tányérra teszem  a tökfőzeléket,  rá .a sült sonkát, s 2 kanál tejfölt..


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése