Vörösboros resztelt csirkemáj rizi-bizivel, csalamádéval
Hozzávalók :- 25 dkg csirkemáj
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db paprika
- 2 db chili paprika
- 1 db csípős hegyes zöldpaprika
- 1 db paradicsom
- 1 dl vörösbor
- 10 dkg zöldborsó
- 20 dkg rizs
- olívaolaj
- só
- őrölt fekete bors
- őrölt csípős piros paprika
- csalamádé
- 2 db chili díszítésnek
Reggel a rizst kevés olajon megpörkölöm egy edényben, sózom, borsozom, öntök rá vizet, s ázni hagyom
A májat alaposan megmosom, s vízben ázni hagyom. Közben a hagymát aprítom, a paprikákat és a paradicsomot darabolom.
A rizshez hozzáadom a borsót, s felteszem főni. A májat leöblítem, kettévágom. Egy serpenyőben olajon megdinsztelem a hagymát, ráteszem a májat, majd a paprikákat és a paradicsomot, fűszerezem, s öntök rá vizet, dinsztelem. A vége felé öntök rá vörösbort.
Tálaláskor szedek a tányérra rizi-bizit, mellé resztelt májat, valamint csalamádét és chilit. Vörösborral fogyasztom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése