Csípős lecsó lecsókolbásszal
Hozzávalók :- 2 szelet füstölt szalonna
- 1 kg lecsópaprika
- 2 db csípős hegyes zöld paprika
- 5 db chili paprika
- 1 fej vöröshagyma
- 1 db újhagyma zöldjével
- 2 gerezd fokhagyma
- 6 db paradicsom
- 20 dkg lecsókolbász
- olívaolaj
- só
- őrölt csípős paprika
- őrölt fekete bors
A szalonnát csíkokra vágom. A vöröshagymát és a fokhagymát aprítom, az újhagymát, a paprikákat karikára vágom, a paradicsomot nyolcadolom, a kolbászt szeletelem.
Egy lábasban a szalonnát kevés olajon megpirítom, ennek zsírján a hagymákat megdinsztelem, majd rádobom a paprikákat, később a paradicsomot, fűszerezem.. Amikor már csaknem megfőtt, hozzáadom a kolbászt is.
Dacára a sok chilinek, s a bőségesen adagolt csípős paprikának és borsnak, a lecsó csak enyhén volt csípős. Én már jártam úgy, hogy bogyiszlói paprikából, csípősnek mondott hegyes paprikából, s chiliből készítettem a lecsót, s egy nagy csalódás volt.
Persze lehet, hogy vannak, akik szörnyülködnek, hogy ez már ehetetlen. Nos, ez nem az ő receptjük.
P.S. A recept bekerült a Hírkereső mai (2013.09.28.) Gasztro Top-jába:
5.- Csípős lecsó kolbásszal (Mindmegette)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése