HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2013. szeptember 7., szombat

Borsos cukkini krémleves pirított kesudióval

Borsos cukkini krémleves pirított kesudióval

Hozzávalók :
  • 1 db kicsi cukkini
  • 1 db krumpli 
  • 1 db  vöröshagyma 
  • 2 gerezd fokhagyma
  • tej
  • őrölt fekete bors
  • olívaolaj
  • 10 szem kesudió
 Elkészítés:

A cukkinit és a krumplit darabolom, s megfőzöm.

Közben a hagymát aprítom, olívaolajon megdinsztelem,. hozzáadom a cukkinit és a krumplit, fűszerezem, öntök bele tejet. Botmixerrel összekeverem. A kesudiót megpirítom, s aprítom.

Tálaláskor  szórok rá borsot és  kesudiót.


P.S. A recept bekerült a Hírkereső mai (2013.09.10.) Gasztro Top-jába:
21.- Cukkinikrémleves pirított kesudióval (Mindmegette)
P.S. A recept bekerült a tombola ma (2013.09.12.) Az elmúlt egy hét TOP receptjei
-be is 

9. - Cukkinikrémleves pirított kesudióval
 

1 megjegyzés:

  1. Éppen van még egy kisebb cukkinim, kettőnknek elég lesz egy ilyen levesre, csak kesudió nincs itthon.

    VálaszTörlés