HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2013. szeptember 26., csütörtök

Túróval töltött paprika és paradicsom sütve, sült krumplival

Túróval töltött paprika és paradicsom sütve, sült krumplival

Hozzávalók:
  • 3 db piros paprika             
  • 3 db sárga paprika
  • 3 db nagy paradicsom
  • 10 dkg tehéntúró
  • 1/2 bögre tejföl
  • 1 csomó metélőhagyma
  • 1/2 marék petrezselyem
  • 1 újhagyma zöldje
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 db chili
  • őrölt fekete bors
  • olívaolaj
  • 12 db kisebb újkrumpli
Elkészítés:

A paprikákat és a paradicsomot megskalpolom, a paprika csumáját eltávolítom, a paradicsom belsejét kivájom.

Egy keverőtálba beleteszem a túrót, a tejfölt, az aprított metélőhagymát, újhagyma zöldjét, fokhagymát, petrezselymet, chilt. Fűszerezem, összekeverem. A masszával megtöltöm a paprikákat. A maradékhoz hozzáadom a paradicsomok belsejét, megtöltöm a paradicsomokat is.

Egy nagy serpenyőbe öntök kevés olajat, belehelyezem a paprikákat és a paradicsomokat, s előmelegített sütőben 180 C fokon hőlégkeverésen megsütöm, a végén grill fokozatra kapcsolok.

Közben félig megfőzöm a krumplikat, majd serpenyőben olajon megsütöm.

Tálaláskor szedek a tányérra 1-1 piros  és sárga paprikát, paradicsomot, s 3 db krumplit.





1 megjegyzés:

  1. Ez nagyon jól néz ki! A látványtól éhes lettem, persze ilyesmi nincs nálunk.
    különben is vacsora után vagyunk. De egyszer biztos leutánozom!

    VálaszTörlés