HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2013. szeptember 27., péntek

Főzőtök krémleves pirított tökmaggal

Főzőtök krémleves pirított tökmaggal

Hozzávalók:
  • 1db kisebb tök
  • 2 db burgonya
  • 1 db sárgarépa
  • 1 db nagy vöröshagyma
  • vaj
  • őrölt fekete bors
  • őrölt chili paprika
  • 1 db zöldségleves kocka
  • tökmag
  • tökmag olaj

Elkészítés:

A tököt kettévágom, a magját eltávolítom, meghámozom, a  burgonyát és a répát megtisztítom, s feldarabolom, a hagymát aprítom.

Egy lábasban vajat hevítek, s a  hagymát üvegesre dinsztelem rajta. Hozzáadom a tököt, a burgonyát és a répát,  s felöntöm 1/2 liter vizzel,  adok hozzá 1 db leveskockát, sózom, borsozom. Lefedve kb. 10 percig főzöm, majd botkeverővel pürésítem.

Egy serpenyőben kevés vajon megpirítom  a tökmagokat.

A levest egy tányérba merem, szórok rá borsot és őrölt chilit,  pirított tökmagokat,  locsolok rá tökmagolajat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése