Főzőtök krémleves pirított tökmaggal
Hozzávalók:- 1db kisebb tök
- 2 db burgonya
- 1 db sárgarépa
- 1 db nagy vöröshagyma
- vaj
- só
- őrölt fekete bors
- őrölt chili paprika
- 1 db zöldségleves kocka
- tökmag
- tökmag olaj
Elkészítés:
A tököt kettévágom, a magját eltávolítom, meghámozom, a burgonyát és a répát megtisztítom, s feldarabolom, a hagymát aprítom.Egy lábasban vajat hevítek, s a hagymát üvegesre dinsztelem rajta. Hozzáadom a tököt, a burgonyát és a répát, s felöntöm 1/2 liter vizzel, adok hozzá 1 db leveskockát, sózom, borsozom. Lefedve kb. 10 percig főzöm, majd botkeverővel pürésítem.
Egy serpenyőben kevés vajon megpirítom a tökmagokat.
A levest egy tányérba merem, szórok rá borsot és őrölt chilit, pirított tökmagokat, locsolok rá tökmagolajat.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése