HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2013. szeptember 11., szerda

Marhahúsleves cérnametélttel

Marhahúsleves cérnametélttel



Egy csodás húsleves velős csonttal.

Hozzávalók:


  • 30 dkg marhalábszár
  • 1 db velős csont
  • 1 nagy fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 4 levél medvehagyma
  • 4 db chili paprika
  • 3 db sárgarépa
  • 1 db fehérrépa
  • 1 db zeller
  • 1 db karalábé
  • 3 levél kelkáposzta
  • 2 db krumpli
  • 1 db paprika
  • 1 db paradicsom
  • 1/2 csokor petrezselyem
  • 1/2 csokor zellerlevél
  • egész bors
  • őrölt fekete bors
  • őrölt csípős piros paprika
  • cérnametélt

Elkészítés:

A húst és a csontot megmosom, a húst nagyobb darabokra vágom. A zöldségeket megpucolom, a répát, fehérrépát csíkokra vágom, a zellert, karalábét, krumplit, hagymákat aprítom, paprikát, paradicsomot negyedelem.

A húst és a csontot egy fazékba teszem, felöntöm vizel, felforralom, a habját leszedem, s lassú tűzön tovább főzöm. Beleteszem a zöldségeket, s továbbra is lassú lángon puhára főzöm.

Közben megfőzöm a tésztát.

Tálaláskor merek a levesből, a zöldségekből, teszek bele tésztát, egy darab húst, s egy chili paprikát.

A húst a végén tormával fogyasztom, a velős csontból kinyert velőt pedig később - vacsorára - fokhagymás pirítóssal, fehérborral teszem magamévá.



P.S. A recept bekerült a Hírkereső mai (2013.09.14.) Gasztro Top-jába:

3 megjegyzés:

  1. Nagyon finom lehet ,az alapanyagok listáját olvasva ezt nem lehet elrontani ! Pedig dehogyisnem lehet , énelibém már tettek zavaros pocsék húslevest , na ez nem ilyen ! A fotókon látszik a szép aranyló színe ,csak egy dolog zavar be némiképp : az a ide-oda úszkáló zeller zöld.Ezt a feleségem is mindig eljátssza , amitől én állandóan ideges leszek , de ez csak egy személyes zsörtölődő vén bogaras rigolya , nem kell komolyan venni !

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sokan kiveszik a zellerzöldet, s vagy kidobják, vagy külön tálon kínálják.

      Én szeretem ha benne van, az íze, meg a színe miatt is. Én a kelkáposztát is benne hagyom. Van, aki a zöldségeket, meg a húst is kiveszi, s csak a levest tálalja tésztával. De ettem már úgyis, hogy a tésztát is ki ki maga tette bele, amennyit akart.

      Szóval, ahány ház annyi szokás.

      Törlés
    2. Teljesen igazad van , maximálisan egyetértek ! Csak azért írtam ezt a komentet mert az egyéni kifogások és mondjuk úgy : hóbortok , színesebbé teszik a blogot !

      Törlés