HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2013. szeptember 20., péntek

Csirkecomb pörkölt lecsóval, rizzsel

Csirkecomb pörkölt lecsóval, rizzsel


Csirkecomb és lecsó: két kedvenc.

 Hozzávalók :
  • 2 db felső csirkecomb
  • 2 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 db paprika
  • 2 db csípős hegyes paprika
  • 2 db chili paprika
  • 3 db paradicsom
  • 20 dkg rizs
  • őrölt fekete bors
  • őrölt piros paprika
  • olíva olaj
  • ecetes uborka
  • 2 db chili díszítésnek
Elkészítés:

A rizst előző este beáztatom.

A hagymákat aprítom, a paprikát karikára vágom, a paradicsomot nyolcadolom. A csirkét sózom, borsozom.

A rizst felteszem főni..Amikor megfőtt fűszerezem, locsolok rá szaftot, összekeverem

Egy serpenyőben olíva olajon megdinsztelem a hagymát, a felét átteszem egy másik serpenyőbe a lecsónak. A maradékra  ráteszem a csirkecombokat, megpirítom, majd hozzáadom a paprika és  paradicsom harmadát.. Fűszerezem, párolom, majd öntök hozzá egy kevés vizet és lassú tűzön főzöm.

A másik serpenyőbe beleteszem a megmaradt paprikát és paradicsomot, fűszerezem, megfőzöm. 

Tálaláskor rakok a tányérra egy combot , szedek mellé rizst és  lecsót, szórok rá piros paprikát, díszítem egy chilivel,  s  rakok mellé uborkát.


P.S.  A recept bekerült a Hírkereső mai (2013.09.23.) Gasztro Top-jába:
22.- Csirkecomb lecsóval és rizzsel (Mindmegette)
 P.S.1. A recept bekerült a tombola Heti Gasztro Top-jába, a 11. helyre
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése