Csirkecomb pörkölt lecsóval, rizzsel
Csirkecomb és lecsó: két kedvenc.
Hozzávalók :
- 2 db felső csirkecomb
- 2 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 db paprika
- 2 db csípős hegyes paprika
- 2 db chili paprika
- 3 db paradicsom
- 20 dkg rizs
- só
- őrölt fekete bors
- őrölt piros paprika
- olíva olaj
- ecetes uborka
- 2 db chili díszítésnek
A rizst előző este beáztatom.
A hagymákat aprítom, a paprikát karikára vágom, a paradicsomot nyolcadolom. A csirkét sózom, borsozom.
A rizst felteszem főni..Amikor megfőtt fűszerezem, locsolok rá szaftot, összekeverem
Egy serpenyőben olíva olajon megdinsztelem a hagymát, a felét átteszem egy másik serpenyőbe a lecsónak. A maradékra ráteszem a csirkecombokat, megpirítom, majd hozzáadom a paprika és paradicsom harmadát.. Fűszerezem, párolom, majd öntök hozzá egy kevés vizet és lassú tűzön főzöm.
A másik serpenyőbe beleteszem a megmaradt paprikát és paradicsomot, fűszerezem, megfőzöm.
Tálaláskor rakok a tányérra egy combot , szedek mellé rizst és lecsót, szórok rá piros paprikát, díszítem egy chilivel, s rakok mellé uborkát.
P.S. A recept bekerült a Hírkereső mai (2013.09.23.) Gasztro Top-jába:
22.- Csirkecomb lecsóval és rizzsel (Mindmegette)
P.S.1. A recept bekerült a tombola Heti Gasztro Top-jába, a 11. helyre
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése