HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2013. augusztus 30., péntek

Csirkemájjal töltött sajtos padlizsán

Csirkemájjal töltött sajtos padlizsán

Hozzávalók :
  • 1 db nagyobb padlizsán
  • 20 dkg csirkemáj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg trappista sajt
  • 2 db chili
  • 2 szál kakukkfű
  • 1 szál rozmaring
  • olívaolaj
  • őrölt fekete bors
  • őrölt csípős pirospaprika
  • majoránna
  • Vegeta
  • 1 szál sárgarépa
  • 6 db krumpli
Elkészítés:

A krumplit, répát megpucolom, felkarikázom, félig megfőzöm,.

A padlizsánt hosszában kettévágom, rácsosan bevágom, sózom. 1 óra elteltével, serpenyőben olajon, a vágott felével lefelé15 percig sütöm. A húsát kanállal kikaparom, félreteszem. Közben aprítottam a hagymát, fokhagymát, s kockára vágtam a csirkemájat. A serpenyőben megdinsztelem a hagymát, ráteszem a májat, majd a padlizsánt. Félreteszem.

A serpenyőben elrendezem a krumpli és répaszeleteket, fűszerezem, locsolok rá olajat, ráfektetem a padlizsáncsónakokat, megtöltöm a töltelékkel, s beteszem a sütőbe, s 180 C fokon, hőlégkeverésen sütöm. Közben lereszelem a sajtot. Amikor már csaknem megsült a padlizsán, rászórom a sajtot, s visszateszem a sütőbe. Tovább sütöm, majd átkapcsolok grill fokozatra, 200 C fokra.

Amikor már szépen megsült a sajt is, tálalok. A tányérra szedek a körítésből, s ráültetek egy padlizsáncsónakot. Díszítésként teszek rá paradicsom szeleteket és és zellerlevelet.







Megjegyzés: A krumpli a kertünkben nőtt véletlenszerűen. Valószínűleg a feleségem konyhahulladék komposztálásának az eredménye.

P.S. A recept bekerült a Hírkereső mai (2013.09.04.) Gasztro Top-jába:
16.- Csirkemájas töltött padlizsán (Mindmegette)
P.S.1. A recept ma is bekerült a fenti Toplistába, vajon mi okozta ezt a két különböző helyezést:
19.- Csirkemájas töltött padlizsán (Mindmegette)
38.- Csirkemájjal töltött sajtos padlizsán recept (Nosalty)

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése