Csirkecomb pörkölt rizi-bizivel
Sokan összetévesztik a csirke pörköltet a paprikás csirkével. Nos, a pörkölten nincs tejföl. Ezért ne is reklamálja senki.Hozzávalók :
- 2 db felső csirkecomb
- 1 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db csípős hegyes paprika
- 1 db chili paprika
- 1 db paradicsom
- 20 dkg rizs
- 10 dk mélyhűtött zöldborsó
- só
- őrölt fekete bors
- őrölt piros paprika
- olíva olaj
- ecetes uborka
- 2 db chili díszítésnek
A rizst előző este beáztatom.
A hagymát aprítom, a paprikát karikára vágom, a paradicsomot nyolcadolom. A csirkét sózom, borsozom.
A rizst felteszem főni, majd hozzáadom a zöldborsót, sózom, borsozom.
Egy serpenyőben olíva olajon megdinsztelem a hagymát, ráteszem a csirkecombokat, megpirítom, majd hozzáadom a paprikát, paradicsomot. Fűszerezem, párolom, majd öntök hozzá egy kevés vizet és lassú tűzön főzöm.
Tálaláskor szedek a tányérra rizi-bizit, rárakok egy combot, locsolok rá szaftot, szórok rá piros paprikát, díszítem egy chilivel, s mellé rakok 2 db uborkát.
P.S. A recept bekerült a Hírkereső mai (2013.09.24. Gasztro Top-jába:
Sokan összetévesztik a csirkepörköltet a paprikás csirkével. Nos, a pörköltben nincs tejföl. Ezért ne is reklamálja senki.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése