HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2013. szeptember 18., szerda

Csirkecomb pörkölt rizi-bizivel

Csirkecomb pörkölt rizi-bizivel

Sokan összetévesztik a csirke pörköltet a paprikás csirkével. Nos, a pörkölten nincs tejföl. Ezért ne is reklamálja senki.

Hozzávalók :
  • 2 db felső csirkecomb
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db csípős hegyes paprika                
  • 1 db chili paprika
  • 1 db paradicsom
  • 20 dkg rizs
  • 10 dk mélyhűtött zöldborsó
  • őrölt fekete bors
  • őrölt piros paprika
  • olíva olaj
  • ecetes uborka
  • 2 db chili díszítésnek
Elkészítés:

A rizst előző este beáztatom.

A hagymát aprítom, a paprikát karikára vágom, a paradicsomot nyolcadolom. A csirkét sózom, borsozom.

A rizst felteszem főni, majd hozzáadom a zöldborsót, sózom, borsozom.

Egy serpenyőben olíva olajon megdinsztelem a hagymát, ráteszem a csirkecombokat, megpirítom, majd hozzáadom a paprikát, paradicsomot. Fűszerezem, párolom, majd öntök hozzá egy kevés vizet és lassú tűzön főzöm.

Tálaláskor szedek a tányérra rizi-bizit, rárakok egy combot, locsolok rá szaftot, szórok rá piros paprikát,  díszítem egy chilivel,  s mellé rakok 2 db uborkát.


P.S. A recept bekerült a Hírkereső mai (2013.09.24. Gasztro Top-jába:
Sokan összetévesztik a csirkepörköltet a paprikás csirkével. Nos, a pörköltben nincs tejföl. Ezért ne is reklamálja senki.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése