Baconös-fokhagymás penne olasz színekben
Ez már így is egy igazi olasz pasta lenne, de még tekertem rajta. A zöld színt a mángold, az újhagyma zöldje, a zeller és a petrezselyem adja, a fehéret a mozzarella, a pirosat pedig a paradicsom és a chili. Ezzel összeállt a tricolor.Hozzávalók:
- 5 szelet bacon
- 3 szelet füstölt szalonna
- 3 nagy gerezd fokhagyma
- 10 levél mángold
- 1/2 marék petrezselyem
- 1 szál zeller
- 5 újhagyma zöldje
- 1 zacskó (10 dkg) mini mozzarella
- 10 db koktélparadicsom
- 2 db chilipaprika
- 1 tk kapribogyó
- 6 szem chilivel töltött zöld olívabogyó
- só
- őrölt fekete bors
- oregano
- fokhagymás chilis pesto
- olívaolaj
- 25 dkg penne
A tésztát felteszem főni. Egy serpenyőben kevés olajon megpirítom a szalonnákat, a fokhagymát, s a chilit, ráteszem a mángoldot, új hagyma zöldjét, kicsit megfonnyasztom. Hozzáadom a leszűrt tésztát, mozzarellát, paradicsomot, a petrezselymet, fűszerezem, összekeverem. Tálaláskor szórok még rá kapribogyót, díszítem chilivel és petrezselyemmel.
P.S. A recept bekerült a Hírkereső mai (2013.09.30.) Gasztro Top-jába:
1.- Baconös-fokhagymás penne (Mindmegette)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése