HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2013. szeptember 28., szombat

Baconös-fokhagymás penne olasz színekben

Baconös-fokhagymás penne olasz színekben

Ez már így is egy igazi olasz pasta lenne, de még tekertem rajta. A zöld színt a mángold, az újhagyma zöldje, a zeller és a petrezselyem adja, a fehéret a mozzarella, a pirosat pedig a paradicsom és a chili. Ezzel összeállt a tricolor.

Hozzávalók:
  • 5 szelet bacon
  • 3 szelet füstölt szalonna
  • 3 nagy gerezd fokhagyma
  • 10 levél mángold
  • 1/2 marék petrezselyem
  • 1 szál zeller
  • 5 újhagyma zöldje
  • 1 zacskó (10 dkg) mini mozzarella
  • 10 db koktélparadicsom
  • 2 db chilipaprika 
  • 1 tk kapribogyó 
  • 6 szem chilivel töltött zöld olívabogyó
  • őrölt fekete bors
  • oregano
  • fokhagymás chilis pesto
  • olívaolaj
  • 25 dkg penne
Elkészítés:
A bacont, a szalonnát, s a mángoldot szeletelem, a fokhagymát, zellert, petrezselymet aprítom, a chilit karikára vágom.

A tésztát felteszem főni. Egy serpenyőben kevés olajon megpirítom a szalonnákat,  a fokhagymát, s a chilit, ráteszem a mángoldot, új hagyma zöldjét, kicsit megfonnyasztom. Hozzáadom a leszűrt tésztát, mozzarellát, paradicsomot, a petrezselymet, fűszerezem, összekeverem. Tálaláskor szórok még rá kapribogyót, díszítem chilivel és petrezselyemmel.



P.S. A recept bekerült a Hírkereső mai (2013.09.30.) Gasztro Top-jába:
1.- Baconös-fokhagymás penne (Mindmegette)
 
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése