Fóliában sült fokhagymás, zöldfűszeres vajas hekk sült krumplival és gombával
A magyarok kedvenc "balatoni" hala, ezúttal nem a szokásos paprikás lisztben, bő olajban lett kisütve, ahogy a strandok büféiben készítik, hanem fóliába burkolva vajon, zöld fűszerekkel, csőben sütöttem, zöldségekkel együtt. Így még biztos nem ettétek a hekket.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiMCKwSqfuw2A96V3B7PEgdTzZEU2aS1Z_3uKT-VHwtt5lhMiDN4N3T9Gn_LsGVNDXSmdrmMIMqTClFEPtkHSB4rJJ6e9kGl3vy0eYK80iW9dlbn1PaAX_PsDEPQd62ijuGNdYx_XsceMbr/s320/aluf%25C3%25B3li%25C3%25A1bans%25C3%25BClthekk1.jpg)
Hozzávalók:
- 3 db argentin hekk törzs (90 dkg)
- só
- őrölt fekete bors
- 1 db citrom
- 3 gerezd fokhagyma
- kakukkfű
- rozmaring
- petrezselyem
- 3 dm krumpli
- 3 db nagyobb csiperke gomba
- olívaolaj
- vaj
Elkészítés:
A halakat beirdalom, sózom borsozom, locsolok rá olajat, facsarok rá citromlevet, teszek rá kakukkfüvet, rozmaringot, chilit. Betakarom a fóliába, s egy nagy serpenyőben beteszem a hűtőbe.
A krumplit előfőzöm.
Dél felé a serpenyőt kiveszem a hűtőből, a hal mellé rakom a krumplikat és a gombákat, sózom, borsozom, s teszek mindenre vajat. Berakom a 180 C fokra előmelegített sütőbe. 25 perc után a fóliát kinyitom, mindent meglocsolok vajjal és még 10 percig grillezem.
Tálaláskor teszek a tányérra egy halat, rá citromkarikát és chilit, mellé krumplit és gombát. Kanalazok rá olvadt vajat. Száraz fehér bort iszom hozzá.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEguGUvBQpkfS_1PxvzMK-c-41ErH1v5NQlF8pew5iHJ9SfwaihV661f4-touI-VW0_keuelbcXj2urPpLeAiPa-gjp9u6_BPCOqDMC_8eUiOczvh1cTzMAMgXjzeRaz7P3Ar1o0fTwAvr5v/s320/hobbychefreceptjei.png)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése