HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2017. szeptember 18., hétfő

Fóliában sült fokhagymás, zöldfűszeres vajas hekk sült krumplival és gombával

Fóliában sült fokhagymás, zöldfűszeres vajas hekk sült krumplival és gombával


A magyarok kedvenc "balatoni" hala, ezúttal nem a szokásos paprikás lisztben, bő olajban lett kisütve, ahogy a strandok büféiben készítik, hanem fóliába burkolva vajon, zöld fűszerekkel, csőben sütöttem, zöldségekkel együtt. Így még biztos nem ettétek a hekket.


Hozzávalók:

  • 3 db argentin hekk törzs (90 dkg)
  • őrölt fekete bors
  • 1 db citrom
  • 3 gerezd fokhagyma
  • kakukkfű
  • rozmaring
  • petrezselyem
  • 3 dm krumpli
  • 3 db nagyobb csiperke gomba
  • olívaolaj
  • vaj

Elkészítés:

A halakat beirdalom, sózom borsozom, locsolok rá olajat, facsarok rá citromlevet, teszek rá kakukkfüvet, rozmaringot, chilit. Betakarom a fóliába, s egy nagy serpenyőben beteszem a hűtőbe.

A krumplit előfőzöm.

Dél felé a serpenyőt kiveszem a hűtőből, a hal mellé rakom a krumplikat és a gombákat, sózom, borsozom, s teszek mindenre vajat. Berakom a 180 C fokra előmelegített sütőbe. 25 perc után a fóliát kinyitom, mindent meglocsolok vajjal és még 10 percig grillezem.

Tálaláskor teszek a tányérra egy halat, rá citromkarikát és chilit, mellé krumplit és gombát. Kanalazok rá olvadt vajat. Száraz fehér bort iszom hozzá.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése