HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2017. szeptember 9., szombat

Darálthúsos töltött karalábé és karalábélevél fehérboros-tejfölös szószban krumplival

Darálthúsos töltött karalábé és karalábélevél fehérboros-tejfölös szószban krumplival


A piacon volt jó nagy, de még zsenge karalábé, sok szép nagy zöld levéllel. Kínálkozott a töltésre, vétek lett volna feldarabolni.

Hozzávalók:

  • 2 db nagy zsenge, zöld karalábé levelestül
  • 25 dkg sertés darált hús
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 0,5 tasak előfőzött rizs
  • 1 db tojás
  • 1 ek napraforgó olaj
  • őrölt fekete bors
  • őrölt piros paprika
  • kakukkfű
  • oregano
  • majoranna
  • szerecsendió
  • 5 szál petrezselyem
  • 1 db marhahúsleves kocka
  • 4 dl víz
  • 1 dl fehérbor
  • 2 dl tejföl
  • 2 ek liszt 
  • 8 db krumpli

  • Elkészítés:

    A karalábék leveleit és a sapkáját levágom, a belsejét kivájom, a szárakat,  szeletelem, a petrezselymet aprítom. A krumplit megpucolom, kocára vágom.

    Serpenyőben kevés olíva olajon a hagymákat megdinsztelem, hozzáadom a darált húst, együtt dinsztelem. Átteszem egy keverő tálba, beleütöm a tojást, hozzáadom a rizst, a petrezselymet, fűszerezem, összekeverem.

    A karalábét és a karalábé leveleket megtöltöm a töltelékkel.

    A karalábékat és a  tőtikéket beleteszem egy lábasba, mellérakom a karalábé forgácsokat és a darabolt, aprított szárakat, valamint a krumplit, öntök rá vizet, sózom, borsozom, morzsolok bele marhahúsleves kockát, s kb. 30 percig főzöm.

    Amikor a karalábé már csaknem puha, kiveszem a karalábét és a tőtikéket. A tejfölbe belekeverem a lisztet, behabarom vele a szószt. Visszateszem a töltött zöldségeket, beleöntöm a bort, felrottyantom.
    Tálaláskor a tányérra helyezek egy karalábét, s egy tőtikét, szedek mellé a krumpliból, a léből és a sűrűjéből. Kanalazok rá tejfölt, szórok rá borsot.





    Nincsenek megjegyzések:

    Megjegyzés küldése