HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2017. szeptember 15., péntek

Vörösboros marhapörkölt rizzsel

Vörösboros marhapörkölt rizzsel

Az igazság az, hogy nem tudok dönteni, a sertés, vagy a marhapörkölt a finomabb. Ezért inkább váltogatom.

Hozzávalók:

  • 25 dkg marhalábszár
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 db lecsópaprika
  • 1 db csípős hegyes paprika
  • 1 db chili
  • 2 db paradicsom
  • 1 ek sertészsír
  • őrölt piros paprika
  • őrölt fekete bors
  • köménymag
  • 1 dl vörösbor
  • 1 tk sertészsír
  • 1 csésze rizs


  • Elkészítés:

    A hagymákat aprítom, a húst felkockázom, a paprikákat és paradicsomot darabolom.

    Egy serpenyőben zsíron megdinsztelem a hagymákat, hozzáadom a húst. Megpörkölöm, szórok rá piros paprikát, öntök rá kevés vizet, elkezdem főzni.

    A beáztatott rizst felteszem főni.

    Amikor a hús félpuha, beleteszem a paprikákat és a paradicsomot, fűszerezem.

    A végén beleöntöm a vörösbort, s hozzáadom a rizst.



    Nincsenek megjegyzések:

    Megjegyzés küldése