Kelkáposzta főzelék grillkolbásszal
Már többféle feltéttel volt kelkáposzta főzelék, ezúttal grill kolbásszal készült.
Hozzávalók:
- 1 fej kelkáposzta
- 2 db burgonya
- 1 fej vöröshagyma
- napraforgóolaj
- só
- őrölt fekete bors
- őrölt pirospaprika
- köménymag
- 2 ek liszt
- 1 gerezd fokhagyma
- 4 db grillkolbász
Elkészítés:
A hagymát aprítom, a kelkáposztát felszeletelem, a krumplit megpucolom, kocára vágom. A kolbászt bevagdosom.
A zöldségeket egy fazékba rakom, felengedem vízzel, sóval, borssal fűszerezem, félóráig főzöm.
Közben elkészítem a rántást. A rántásra szórok köménymagot és pirospaprikát, s feleresztem vízzel. Beleöntöm a főzelékbe, összekeverem, felforralom.
Megsütöm a kolbászt.
Tálaláskor szedek egy tányérba főzeléket, s teszek rá 2 darab kolbászt, s szorok még rá borsot és köménymagot.
Kenyérrel és vörösborral fogyasztom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése