Kelkáposzta főzelék grillkolbásszal
Már többféle feltéttel volt kelkáposzta főzelék, ezúttal grill kolbásszal készült.
Hozzávalók:
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhTvHF6HoMCD_pgWX3NOJv1gJSEhtwQPKj2ljt1MRVOgyIIFR8uNfN5NHiFG37hYX4HX0J57bbc03Df1o9jiPBIKD_yIb2529AFkN95YwXSKArU39dOwUlAYa9JL454dmtys4q-NyO0LGoA/s320/kelk%25C3%25A1posztaf%25C5%2591zel%25C3%25A9kgrillkolb%25C3%25A1sszal1.jpg)
- 1 fej kelkáposzta
- 2 db burgonya
- 1 fej vöröshagyma
- napraforgóolaj
- só
- őrölt fekete bors
- őrölt pirospaprika
- köménymag
- 2 ek liszt
- 1 gerezd fokhagyma
- 4 db grillkolbász
Elkészítés:
A hagymát aprítom, a kelkáposztát felszeletelem, a krumplit megpucolom, kocára vágom. A kolbászt bevagdosom.
A zöldségeket egy fazékba rakom, felengedem vízzel, sóval, borssal fűszerezem, félóráig főzöm.
Közben elkészítem a rántást. A rántásra szórok köménymagot és pirospaprikát, s feleresztem vízzel. Beleöntöm a főzelékbe, összekeverem, felforralom.
Megsütöm a kolbászt.
Tálaláskor szedek egy tányérba főzeléket, s teszek rá 2 darab kolbászt, s szorok még rá borsot és köménymagot.
Kenyérrel és vörösborral fogyasztom.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEguGUvBQpkfS_1PxvzMK-c-41ErH1v5NQlF8pew5iHJ9SfwaihV661f4-touI-VW0_keuelbcXj2urPpLeAiPa-gjp9u6_BPCOqDMC_8eUiOczvh1cTzMAMgXjzeRaz7P3Ar1o0fTwAvr5v/s320/hobbychefreceptjei.png)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése