Pontyhalászlé tésztával, tejföllel
Mert halászlét nem csak Karácsonykor szoktam enni.
Hozzávalók:
- 1 ek disznózsír
- 1 db hagyma
- 1 db paradicsom
- 1 db csípős zöld paprika
- 2 db chilipaprika
- 1 db kápia paprika
- 1 db burgonya
- 50 dkg halcsont
- 1 doboz (20 dkg) halászlé sűrítmény
- só
- őrölt csípős piros paprika
- őrölt fekete bors
- 10 dkg gyufatészta
- 2 db ponty szelet (patkó) - 35 dkg
- 15 dkg belsőség (ikra, tej)
- 7 dl víz
- 1 dl tejföl
- 2 db chili a tálaláshoz
Elkészítés:
A hagymát, paprikákat és paradicsomot felvágom, zsíron megdinsztelem, fűszerezem, hozzáadom a darabolt krumplit, a halcsontokat.
Amikor a csontokról lefőtt a hús, kiveszem a csontokat, és a kápia paprikát. Az alaplevet a benne lévőkkel botmixerrel összekeverem.
A lébe beleteszem a halászlé sűrítményt, felrottyantom. Ezután belerakom a tésztát, majd a patkókat. (A tésztát lehet külön is főzni.) Végül a belsőségek is a halászlében landolnak, s visszakerül a kápia paprika is.
Tálaláskor szedek a levesből tésztával, kápia paprikával, 1 db patkót rakok bele, rá egy kanál tejfölt és egy chilit.
Kenyérrel fogyasztom, s ha már a halászlébe nem öntöttem vörösbort, akkor legalább azt iszom hozzá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése