HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2017. szeptember 24., vasárnap

Zöldséges, fűszeres darálthússal töltött kaliforniai paprika és gomba vele sült krumplival

Zöldséges, fűszeres darálthússal töltött kaliforniai paprika és gomba vele sült krumplival


Fűszeres kolbászhúst vettem a piacon, ebből készült a zöldséges ragú. Eredetileg reszelt sajttal akartam megszórni, de a hűtőben lévő két darab sajt már kőkemény volt, képtelen voltam lereszelni. Emiatt aztán kénytelen voltam kockasajttal beérni. Az viszont nem akart megolvadni, hiába emeltem a sütés idejét és hőfokát. A sajt végül is inkább sült, mint olvadt, a zöldségek pedig a szándékoltnál jobban megpörkölődtek. Végül is finom lett az ebédem.

Hozzávalók :

  • 1 db nagy piros kaliforniai paprika
  • 1 db nagy zöld kaliforniai paprika
  • 3 db nagyfejű csiperke gomba
  • 30 dkg fűszeres darálthús (kolbászhús
  • 1 szál újhagyma zöldjével
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 2 db közepes paradicsom
  • 1 db chili
  • 1 db tojás
  • kakukkfű
  • őrölt fekete bors
  • őrölt piros paprika
  • 6 db burgonya
  • 4 db zöldfűszeres kockasajt
  • olívaolaj

Elkészítés:

A krumplikat előfőzöm.

A paprikákat megskalpolom, a magházát eltávolítom. A gombák törzsét kivágom. A paradicsomot kockára vágom. A gombák törzsét kitöröm. A hagymát, fokhagymát, a gombák törzsét és a petrezselymet aprítom.

A húst egy tálba teszem. Beleteszem a zöldségeket, a masszához adok 1 db tojást, vágok bele chili paprikát, fűszerezem és összekeverem. A masszával megtöltöm a zöldségeket, belehelyezem őket egy nagy serpenyőbe, melléteszem a krumplit, sózom, borsozom, meglocsolom olívaolajjal. Letakarom alufóliával, beteszem a sütőbe 180 C fokon.

30 perc után leveszem a fóliát, tovább sütöm, 10 perc után ráteszem a sajtot és készre sütöm.

Tálaláskor a paprikákat félbevágom, teszek a tányérra mindegyik töltött zöldségből 1-1- darabot, rakok mellé 2 darab sült krumplit.








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése