Sült sertés tarja lecsóval, sült krumplival
Hét végén egy finom húsra vágytam, s mivel lassan vége a lecsó szezonnak, azzal kombináltam.
Hozzávalók:
- 4 db sertés hús
- só
- őrölt fekete bors
- őrölt piros paprika
- fokhagyma
- 1 db vöröshagyma
- 1 db paprika
- napraforgó olaj
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg_nvTJxcb_MQoM5nSV39wbQqIdrrrUIp-PBPaCvqZxiQ6tbvVSdsmOO3URbLimV5uehMej7wCqg8HmVAsQ0Mb_bCvGeUvgQFByJBDkdmMZH3Br43qdXQa4aQO6_fgeELe9SXyJjoC-dJH9/s320/s%25C3%25BCltsert%25C3%25A9skarajlecs%25C3%25B3vals%25C3%25BCltkrumplival1.jpg)
- 1 db vöröshagyma
- 2 db lecsópaprika
- 1 db hegyes paprika
- 1 db chili
- olaj
- 6 db krumpli
- só
- őrölt fekete bors
- olaj
Elkészítés:
A húst sózom, borsozom, megszórom piros paprikával, egy tálba helyezem, öntök rá olajat, teszek rá fokhagymát, mellé hagymát, paprikát, paradicsomot, s beteszem a hűtőbe.
A lecsóhoz a hagymát, paprikát, paradicsomot felvágom, felteszem főni.
A krumplit megfőzöm, felvágom, s olajban megpirítom. Sózom, borsozom.
A húst a zöldségekkel megsütöm.
Tálaláskor a tányérra teszem a húst, mellé a sült zöldségeket, lecsót és sült krumplit.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEguGUvBQpkfS_1PxvzMK-c-41ErH1v5NQlF8pew5iHJ9SfwaihV661f4-touI-VW0_keuelbcXj2urPpLeAiPa-gjp9u6_BPCOqDMC_8eUiOczvh1cTzMAMgXjzeRaz7P3Ar1o0fTwAvr5v/s320/hobbychefreceptjei.png)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése