HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2017. szeptember 6., szerda

Káposztás kocka sült füstölt szalonnával, buggyantott tojással

Káposztás kocka sült füstölt szalonnával, buggyantott tojással

Nem egy szokásos káposztás cvekedli.

Hozzávalók:


  • 1 fél káposzta
  • 1 ek disznózsír
  • 1 tk cukor
  • 1 kk köménymag
  • őrölt fekete bors
  • 1 ek ecet
  • 25 dkg kockatészta
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • 2 db tojás

Elkészítés:

A káposztát lereszelem.

Egy serpenyőben a zsíron megpirítom a köménymagot, szórok rá cukrot, karamellizálom. Ráteszem a káposztát, fűszerezem, locsolok rá ecetet.

A szalonnát felvágom, megsütöm. Ecetes, sós vízben megfőzöm a buggyantott tojást.

A tésztát megfőzöm. A káposztához hozzákeverem a tésztát, jól megborsozom. Teszek rá a sült szalonnából, s helyezek rá egy tojást.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése