Nem egy szokásos káposztás cvekedli.
Hozzávalók:
- 1 fél káposzta
- 1 ek disznózsír
- 1 tk cukor
- 1 kk köménymag
- só
- őrölt fekete bors
- 1 ek ecet
- 25 dkg kockatészta
- 5 dkg füstölt szalonna
- 2 db tojás
Elkészítés:
A káposztát lereszelem.
Egy serpenyőben a zsíron megpirítom a köménymagot, szórok rá cukrot, karamellizálom. Ráteszem a káposztát, fűszerezem, locsolok rá ecetet.
A szalonnát felvágom, megsütöm. Ecetes, sós vízben megfőzöm a buggyantott tojást.
A tésztát megfőzöm. A káposztához hozzákeverem a tésztát, jól megborsozom. Teszek rá a sült szalonnából, s helyezek rá egy tojást.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése