HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2017. szeptember 8., péntek

Kapros, tejfölös tökfőzelék kacsanyak pörkölttel

Kapros, tejfölös tökfőzelék kacsanyak pörkölttel


A közelmúltban volt tökfőzelék, meg kacsanyak pörkölt is, de nem ebben a párosításban.

Hozzávalók:


Főzelék:
  • 1 db kisebb tök
  • 1 fej hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • kapor
  • ecet
  • őrölt fekete bors
  • cukor
  • 1 dl tejföl
  • 1 ek liszt

Pörkölt:

  • 2 db kacsanyak
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 db paradicsom
  • 1 db hegyes zöldpaprika
  • 1 db chilipaprika
  • 2 gerezd fokhagyma
  • őrölt fekete bors
  • őrölt csípős piros paprika
  • 2 db paradicsom
  • kacsazsír
  • 2 db chili díszítéshez

Elkészítés:


A hagymát és a fokhagymát aprítom, a tököt meghámozom, a magokat eltávolítom, a tököt legyalulom.

Zsíron megfonnyasztom a hagymát, s a fokhagymát, hozzáadom a gyalult tököt, a kaprot, s öntök rá kevés vizet. Sózom, borsozom, adok hozzá egy kevés ecetet, cukrot. Főzöm.

Közben elkészítem a pörköltet. A hagymákat aprítom, a paprikákat, paradicsomot darabolom.

A megfűszerezett kacsanyakakat egy serpenyőben megsütöm, félreteszem. A zsírba beleteszem az aprított hagymákat, megdinsztelem. Hozzáadom a paprikát és paradicsomot, a chilipaprikát, fűszerezem. Visszateszem a kacsanyakakat, feleresztem vízzel, megfőzöm, zsírjára pirítom.

Amikor a tök már puha, behabarom lisztes tejföllel.

Tálaláskor szedek a tányérra főzeléket, mellé kacsanyak pörköltet. Díszítem egy chilivel.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése