Sertéspörkölt tarhonyával kovászos uborkával
Ezúttal nem cifráztam, egy sima pörkölt készült tarhonyával.
Hozzávalók :
- 30 dkg sertés-
comb - 2 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 db paradicsom
- 1 db hegyes csípős paprika
- 2 db chili paprika
- só
- őrölt piros paprika
- őrölt fekete bors
- őrölt kömény
- 2 ek sertészsír
- 1 bögre tarhonya
- 2 db chili tálaláshoz
- kovászos uborka
- csípős hegyes paprika díszítésnek
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiUowrMBLMdhubfJBKlCWH8Axr_WtpDljMTMZddzgXqUXOySr-9YbTl6kh5HRrj8jiiHAG1PRvX2wUBQEHpTAFZxc9edZRmT57QCv8X1O_hFI4YqRuCtchWjoNT6XOh0nYaQZVeuOagzKa3/s320/sert%25C3%25A9sp%25C3%25B6rk%25C3%25B6lttarhony%25C3%25A1val1.jpg)
Elkészítés:
A húst kockára, a hagymákat apróra vágom, a paprikákat és a paradicsomot darabolom.
Egy serpenyőben zsíron megdinsztelem a hagymát, majd a húst, hozzáadom a paprikát, paradicsomot, chili paprikát és a fokhagymát. Sózom, borsozom, megszórom piros paprikával, kevés köménymaggal, öntök hozzá egy kevés vizet. Zsírjára sütöm, majd ismét öntök rá vizet.
Közben a tarhonyát zsíron megpörkölöm, sózom, borsozom, s öntök hozzá vizet, megfőzöm.
Tálalok, a tányérra szedek tarhonyát, a közepére halmozok pörköltet. Rakok rá chilit, vágok rá hegyes paprikát, s teszek a tányérra kovászos uborkát.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEguGUvBQpkfS_1PxvzMK-c-41ErH1v5NQlF8pew5iHJ9SfwaihV661f4-touI-VW0_keuelbcXj2urPpLeAiPa-gjp9u6_BPCOqDMC_8eUiOczvh1cTzMAMgXjzeRaz7P3Ar1o0fTwAvr5v/s320/hobbychefreceptjei.png)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése