HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2017. szeptember 12., kedd

Sertéspörkölt tarhonyával kovászos uborkával

Sertéspörkölt tarhonyával kovászos uborkával


Ezúttal nem cifráztam, egy sima pörkölt készült tarhonyával.

Hozzávalók :

  • 30 dkg sertés-
    comb
  • 2 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 db paradicsom
  • 1 db hegyes csípős paprika
  • 2 db chili paprika
  • őrölt piros paprika
  • őrölt fekete bors
  • őrölt kömény
  • 2 ek sertészsír
  • 1 bögre tarhonya
  • 2 db chili tálaláshoz
  • kovászos uborka
  • csípős hegyes paprika díszítésnek

Elkészítés:

A húst kockára, a hagymákat apróra vágom, a paprikákat és a paradicsomot darabolom.

Egy serpenyőben zsíron megdinsztelem a hagymát, majd a húst, hozzáadom a paprikát, paradicsomot, chili paprikát és a fokhagymát. Sózom, borsozom, megszórom piros paprikával, kevés köménymaggal, öntök hozzá egy kevés vizet. Zsírjára sütöm, majd ismét öntök rá vizet.

Közben a tarhonyát zsíron megpörkölöm, sózom, borsozom, s öntök hozzá vizet, megfőzöm.

Tálalok, a tányérra szedek tarhonyát, a közepére halmozok pörköltet. Rakok rá chilit, vágok rá hegyes paprikát, s teszek a tányérra kovászos uborkát.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése