Marhahúsleves zöldségesen, metélttésztával, sok chilivel
Szeretem a leveseket, s szeretem a chilit. A kettő együtt meg különösen nagy kedvenc.
Hozzávalók:
- 30 dkg marhalábszár
- 1 nagy fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 4 db chili paprika
- 3 db sárgarépa
- 2 db fehérrépa
- 1 db zeller
- 1 db karalábé
- 2 db krumpli
- 1 db paprika
- 1/2 csokor petrezselyem
- 1/2 csokor zellerlevél
- egész bors
- só
- őrölt fekete bors
- őrölt csípős piros paprika
- cérnametélt
Elkészítés:
A húst kisebb szeletekre vágom A zöldségeket megpucolom, a répát, fehérrépát csíkokra vágom, a zellert, karalábét, krumplit, hagymákat, paprikát negyedelem.
A húst egy fazékba teszem, felöntöm vizel, felforralom, majd lassú tűzön főzöm. Beleteszem a zöldségeket, s továbbra is lassú lángon puhára főzöm.
Közben megfőzöm a tésztát.
Tálaláskor merek a levesből, a zöldségekből, a húsból, tésztából, s aprítok rá chili paprikát.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése