Tejfölös-túrós, brandybe áztatott mazsolás palacsinta
Egy egyszerű, majdnem klasszikus palacsinta.
Hozzávalók
- 25 dkg liszt
- 1 tojás
- 3 dl tej
- 1 dl szénsavas ásványvíz
- cukor
- étolaj
- 20 dkg túró
- 2 dl tejföl
- 1 ek mazsola
- 3 tk brandy
- porcukor
- vaníliás cukor
Elkészítés:
A mazsolát beáztatom a brandybe.
A tésztát összekeverem, úgy hogy egy folyékony állagú tésztát kapjak. 1 órát pihentetem.
Egy palacsintasütőben az olajat felhevítem, s megsütöm a palacsintákat. Kb. 10 palacsinta lesz ebből az adagból.
A túrót, a tejföl bő felét, a cukrot (tetszés szerint) és a mazsolát - az esetlegesen megmaradt brandyvel együtt - összekeverem.
A palacsintát megtöltöm a túrós, tejfölös masszával. Összetekerem, szórok rá porcukrot és vaníliás cukrot, s kanalazok rá tejfölt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése