Tejfölös-túrós, brandybe áztatott mazsolás palacsinta
Egy egyszerű, majdnem klasszikus palacsinta.
Hozzávalók
- 25 dkg liszt
- 1 tojás
- 3 dl tej
- 1 dl szénsavas ásványvíz
- cukor
- étolaj
- 20 dkg túró
- 2 dl tejföl
- 1 ek mazsola
- 3 tk brandy
- porcukor
- vaníliás cukor
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg9ANUNk8ZhsZpajEEXfiQmn0DPiIVmmm-eBAIJycuA3FkmkGxjvQ8fg2IofAA6NDNMGeiEESCyz4kOJURWupCrM4FG_1QraX4BLDv4F1RnO4TA0d0AIroL_D-5PytZZJagTmdAHydVL8O3/s320/tejf%25C3%25B6l%25C3%25B6st%25C3%25BAr%25C3%25B3smazsol%25C3%25A1sbrandyspalacsinta1.jpg)
Elkészítés:
A mazsolát beáztatom a brandybe.
A tésztát összekeverem, úgy hogy egy folyékony állagú tésztát kapjak. 1 órát pihentetem.
Egy palacsintasütőben az olajat felhevítem, s megsütöm a palacsintákat. Kb. 10 palacsinta lesz ebből az adagból.
A túrót, a tejföl bő felét, a cukrot (tetszés szerint) és a mazsolát - az esetlegesen megmaradt brandyvel együtt - összekeverem.
A palacsintát megtöltöm a túrós, tejfölös masszával. Összetekerem, szórok rá porcukrot és vaníliás cukrot, s kanalazok rá tejfölt.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEguGUvBQpkfS_1PxvzMK-c-41ErH1v5NQlF8pew5iHJ9SfwaihV661f4-touI-VW0_keuelbcXj2urPpLeAiPa-gjp9u6_BPCOqDMC_8eUiOczvh1cTzMAMgXjzeRaz7P3Ar1o0fTwAvr5v/s320/hobbychefreceptjei.png)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése