Rizses lecsó füstölt kolbásszal és sertéspörkölttel
Ez egy igazán gazdag - nem kifejezetten vegetáriánus - lecsó.
Hozzávalók:
- 5 db paprika
- 1 db csípős hegyes zöld paprika
- 2 db chili paprika
- 1 db vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 3 db paradicsom
- 1 pohár rizs
- 1 szál füstölt kolbász
- disznózsír
- 15 dkg sertéscomb
- 1 db kicsi vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 db csípős hegyes paprika
- 1 db paradicsom
- só
- őrölt fekete bors
- őrölt piros paprika
- 2 db chili a tálaláshoz
Elkészítés:
A paprikákat és a chilit karikára, a hagymákat aprítom, a paradicsomot kockázom, a kolbászt felszeletelem.
A beáztatott rizst előfőzöm. A pörkölthöz a hagymát zsíron megdinsztelem, majd a húst kifehéredésig pörkölöm. Sózom, szórok rá borsot, pirospaprikát, öntök rá vizet, s megfőzöm.
Egy serpenyőben zsíron megsütöm a kolbászt, kiveszem, félreteszem. A serpenyőbe beleteszem a hagymákat, dinsztelem, majd beleteszem a paprikákat, végül a paradicsomot, fűszerezem. A végén hozzákeverem a rizst és a kolbászkarikákat.
Tálalok. A tányérra szedek a lecsóból, kanalazok rá pörköltet, s teszek rá egy chilit. Rozskenyérrel fogyasztom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése