Rizses lecsó füstölt kolbásszal és sertéspörkölttel
Ez egy igazán gazdag - nem kifejezetten vegetáriánus - lecsó.
Hozzávalók:
- 5 db paprika
- 1 db csípős hegyes zöld paprika
- 2 db chili paprika
- 1 db vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 3 db paradicsom
- 1 pohár rizs
- 1 szál füstölt kolbász
- disznózsír
- 15 dkg sertéscomb
- 1 db kicsi vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 db csípős hegyes paprika
- 1 db paradicsom
- só
- őrölt fekete bors
- őrölt piros paprika
- 2 db chili a tálaláshoz
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhrWj4rTXH1vXL0-Mlxc9VHoW2rYSJ5bPKxBlh_WvRunkKorPq72z_d9BqhqJgO_yhbHmJa_CN-FwA9LfIldJ9mfouIWcm4FvBIGgqmK47hk3Jzs_FN3wZunfzbCCtBiuuWvoOfHeoSj_gh/s320/rizseslecs%25C3%25B3kolb%25C3%25A1sszap%25C3%25B6rk%25C3%25B6lttel1.jpg)
Elkészítés:
A paprikákat és a chilit karikára, a hagymákat aprítom, a paradicsomot kockázom, a kolbászt felszeletelem.
A beáztatott rizst előfőzöm. A pörkölthöz a hagymát zsíron megdinsztelem, majd a húst kifehéredésig pörkölöm. Sózom, szórok rá borsot, pirospaprikát, öntök rá vizet, s megfőzöm.
Egy serpenyőben zsíron megsütöm a kolbászt, kiveszem, félreteszem. A serpenyőbe beleteszem a hagymákat, dinsztelem, majd beleteszem a paprikákat, végül a paradicsomot, fűszerezem. A végén hozzákeverem a rizst és a kolbászkarikákat.
Tálalok. A tányérra szedek a lecsóból, kanalazok rá pörköltet, s teszek rá egy chilit. Rozskenyérrel fogyasztom.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEguGUvBQpkfS_1PxvzMK-c-41ErH1v5NQlF8pew5iHJ9SfwaihV661f4-touI-VW0_keuelbcXj2urPpLeAiPa-gjp9u6_BPCOqDMC_8eUiOczvh1cTzMAMgXjzeRaz7P3Ar1o0fTwAvr5v/s320/hobbychefreceptjei.png)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése