Póréhagymás-sárgarépás-zöldborsós sertéspörkölt héjában főtt krumplival
Amilyen barátságtalan az idő, jöhetnek sorra az őszi, vagy még inkább a téli receptek.
Hozzávalók:
- 35 dkg sertéscomb
- 2 szár póréhagyma
- 3 gerezdfokhagyma
- 2 db paprika
- 1 db chili
- 4 db paradicsom
- 1 csésze zöldborsó
- őrölt fekete bors
- őrölt pirospaprika
- őrölt kömény
- chili paprika díszítéshez
- 1 db paradicsom díszítéshez
- disznózsír
- 6 db krumpli
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjRiBg9RQMJfVEq0bpoVf53NeR5uZ5GjffWreUhWO-rGYWfOh-l-N5JzxlKfocCy2l0VgAZFSIZMjhVwnI66wPnaxDDX3u8W0GQGOO1W3g3dboDRJ_QYQbcON0rvMTn8J0lHensBCaqFrGk/s320/p%25C3%25B3r%25C3%25A9hagym%25C3%25A1sr%25C3%25A9p%25C3%25A1sborsosp%25C3%25B6rk%25C3%25B6ltkrumplival1.jpg)
Elkészítés:
A húst kockára vágom, a póréhagymát, fokhagymát, paprikákat és paradicsomot darabolom.
Egy serpenyőben olajon a hagymát dinsztelem, rádobom a fokhagymát és a húst, s addig keverem, míg a hús kifehéredik, megszórom borssal, paprikával, s öntök rá egy kevés vizet. Zsírjára pirítom, hozzáadom a paprikát és paradicsomot, tovább párolom. Majd beleteszem a zöldborsót, felöntöm vízzel, s lassú tűzön főzöm.
Közben héjában megfőzöm a krumplit.
Tálalok. A tányérra szedek pörköltet, mellé 3 db krumplit.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEguGUvBQpkfS_1PxvzMK-c-41ErH1v5NQlF8pew5iHJ9SfwaihV661f4-touI-VW0_keuelbcXj2urPpLeAiPa-gjp9u6_BPCOqDMC_8eUiOczvh1cTzMAMgXjzeRaz7P3Ar1o0fTwAvr5v/s320/hobbychefreceptjei.png)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése