HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2016. július 1., péntek

Pástétommal töltött paprika és paradicsom, velesült batátával

Pástétommal töltött paprika és paradicsom, velesült batátával


Már régen mutattam töltött zöldségeket, íme egy újabb.

Hozzávalók:

  • 2 db paprika
  • 4 db paradicsom
  • 15 dkg fokhagymás pástétom
  • 15 dkg fűszeres pástétom
  • 2 db batáta
  • őrölt fekete bors
  • morzsolt bazsalikom
  • olíva olaj
  • 3 dkg füstölt sajt
  • 6 levél jégsaláta


  • Elkészítés:

    A paprikát félbevágom, csumáját eltávolítom, megtöltöm a fokhagymás pástétommal.  A paradicsomot megskalpolom, belsejét kivágom, megtöltöm a fűszeres pástétommal. A zöldségeket berakom egy nagy serpenyőbe.

    A batátát megpucolom, felszeletelem, a zöldségek mellé rakom. Fűszerezem, meglocsolom olajjal. Letakarom alufóliával és berakom a 180 C fokra előmelegített sütőbe, s hőlégkeverés mellett 30 percig sütöm.

    A sajtot lereszelem., a fóliát leveszem a serpenyőből, rászórom zöldségekre a sajtot, a hőt megemelem 200 C fokra, 15 perc elteltével átkapcsolok grill fokozatra, s addig sütöm, míg a zöldségek és a sajt is megpirulnak.

    Tálaláskor a tányérra teszek jégsaláta leveleket, s a serpenyő tartalmának a felét elrendezem a tányéron.







    Nincsenek megjegyzések:

    Megjegyzés küldése