Sonkával, sajttal töltött tök kirántva kaporszósszal
Hozzávalók :- 4 szelet tök
- 2 szelet szendvics sonka
- 2 szelet kemény sajt
- só
- őrölt fekete bors
- 1 db tojás
- liszt
- prézli
- napraforgó olaj
- 1 zacskó konyhakész rizs
- petrezselyem
- 2 szál kapor
- 4 ek joghurt
- 5 szál kapor
- 2 tk olívaolaj
- 1/2 újhagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- só
- őrölt fehér bors
- 5 tk kanál liszt
A rizst megfőzöm, hozzákeverem az aprított petrezselymet. Elkészítem a kaporszószt. A joghurtba belekeverem a kaprot, kevés olívaolajat, aprított újhagymát és fokhagymát, lisztet, sózom, borsozom.
A tököt előfőzöm, sózom, borsozom, két szelet közé teszek 1-1 szelet sonkát és sajtot, duplán panírozom, bő olajban kisütöm. Egy tányérra tornyozok a rizsből, mellé teszem a rántott tököt, a kaporszószt, s díszítem kaporral.
A recept bekerült a Hírkereső mai (2013-08.04.) Gasztro Top-jába:
13.- Sonkás-sajtos rántott tök
(Mindmegette)
Ma (2013.08.05.) avanzsált:
2.- Sonkás-sajtos rántott tök (Mindmegette)
Ma (2013.08.05.) avanzsált:
2.- Sonkás-sajtos rántott tök (Mindmegette)
Két kérdésem lenne. A tököt muszáj előfőzni? A sonkát és a sajtot hova kell tenni? Lemaradt a receptből, bár gondolom két szelet tök közé. Nagyon finom ételnek tűnik, kipróbálom! Németh Linda
VálaszTörlésElőfőzés nélkül a panír megégne, s a tök még mindig nyers maradna. Igen, a sonka és a sajt két tökszelet közé kerül. Kiegészítettem a receptet, bár nyilvánvaló volt. De azért köszönöm az észrevételt. Remélem ízleni fog.
TörlésErőteljesen dacoltam ma a hőséggel, s bizony nekiálltam elkészíteni ezt az ételt. Megérte izzadni, nagyon finom lett. Füstölt sajtot használtam. Köszönöm a receptet. Németh Linda
VálaszTörlésÖrülök, hogy sikeres lett a Te főztöd is.
Törlés