Vörösboros sertéspörkölt knédlivel, serpenyős sült tökkel és répával
Hozzávalók :- 30 dkg sertéscomb
- 1 rúd félkész knédli
- 1 nagy répa
- 1 kicsi tök fele
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db csípős hegyes zöld paprika
- 1 chili
- 1 db paradicsom
- só
- őrölt fekete bors
- őrölt piros paprika
- olíva olíaj
- chili szósz
A húst, paradicsomot, kockára vágom, a hagymákat aprítom, a paprikákat karikára vágom. Kevés olajon megdinsztelem a hagymát, majd rádobom a húst, végül a paprikát és paradicsomot. Fűszerezem, öntök rá vizet, s fedő alatt lassú tűzön főzöm.
Közben a a répát felkarikázom, a tököt kockára vágom, olajos serpenyőbe teszem, fűszerezem, s a sütőben 200 C fokon megsütöm.
A knédli rudat sós vízben megfőzöm. Hagyom hűlni, felszeletelem. A pörkölthöz öntök vörösbort.
Tálalok. A tányérra teszek 3 szelet knédlit, rá pörköltet, mellé pedig sült zöldségeket. Locsolok rá chili szószt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése