HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2013. augusztus 13., kedd

Sertéskaraj krumplival, káposztás lecsóval együttsütve, sörrel megbolondítva

Sertéskaraj krumplival, káposztás lecsóval együttsütve, sörrel megbolondítva

Hozzávalók :

  • 25 dkg sertés karaj
  • 6 db nagyobb újkrumpli
  • 1/2 kicsi káposzta
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 db nagy paradicsom
  • 2 db bogyiszlói paprika
  • 1 db chili paprika
  • olíva olaj
  • őrölt fekete bors 
  • csípős piros paprika
  • 1 dl sör
  • petrezselyem
Elkészítés:

A húst kettévágom, a káposztát legyalulom, a hagymákat aprítom, a a paradicsomot negyedbe, a paprikákat karikára vágom.

Egy nagy serpenyőbe öntök olajat, ráhelyezem a húst, mellé a többi hozzávalót, fűszerezem, ráöntöm a sör felét, sztaniolpapírral letakarom, s a 180 C fos (hőlégkeverés) sütőbe teszem. 15 perc elteltével megfordítok mindent, ismét fűszerezek, s ráöntöm a maradék sört, letakarom és tovább sütöm. Majd leveszem a fóliát, s grill fokozaton (200 C fok) készresütöm.

Tálaláskor teszek a tányérra egy szelet húst, mellé lecsót és krumplit. Az utóbbira vágok petrezselymet.


P.S. A recept bekerült a Hírkereső mai (2013.08.14.) Gasztro Top-jába:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése