Sertéskaraj krumplival, káposztás lecsóval együttsütve, sörrel megbolondítva
Hozzávalók :- 25 dkg sertés karaj
- 6 db nagyobb újkrumpli
- 1/2 kicsi káposzta
- 1 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 db nagy paradicsom
- 2 db bogyiszlói paprika
- 1 db chili paprika
- olíva olaj
- só
- őrölt fekete bors
- csípős piros paprika
- 1 dl sör
- petrezselyem
A húst kettévágom, a káposztát legyalulom, a hagymákat aprítom, a a paradicsomot negyedbe, a paprikákat karikára vágom.
Egy nagy serpenyőbe öntök olajat, ráhelyezem a húst, mellé a többi hozzávalót, fűszerezem, ráöntöm a sör felét, sztaniolpapírral letakarom, s a 180 C fos (hőlégkeverés) sütőbe teszem. 15 perc elteltével megfordítok mindent, ismét fűszerezek, s ráöntöm a maradék sört, letakarom és tovább sütöm. Majd leveszem a fóliát, s grill fokozaton (200 C fok) készresütöm.
Tálaláskor teszek a tányérra egy szelet húst, mellé lecsót és krumplit. Az utóbbira vágok petrezselymet.
P.S. A recept bekerült a Hírkereső mai (2013.08.14.) Gasztro Top-jába:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése